{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger zijn en mijn lichaam gaat niet goed samen

1e volledige zwangerschap

Afbeelding blog 'Zwanger zijn en mijn lichaam gaat niet goed samen' Achtergrond blur afbeelding

Wij hadden besloten om vanaf onze bruiloft te gaan proberen zwanger te worden. Dit bracht best wel wat spanningen met zich mee omdat ik al eerder zwanger ben geweest en helaas heb ik toen een miskraam gehad met 6 weken. Na 2 maanden proberen was het raak. Samen helemaal blij, we waren zwanger! Een beetje beduusd dat het zo snel raak was. Een paar dagen na de positieve test hebben wij ook dit kindje verloren. 

Nog voor we bijgekomen waren van de miskraam merkte we dat ik het gevoel had dat de zwangerschapssymptomen niet minder werden. 6 weken na de miskraam toch maar weer een test gedaan en deze bleek positief. We besloten toch maar even te overleggen met de verloskundige. Die gaf het advies om een week later langs te komen om een echo te maken. Er werd over de telefoon verteld dat het kon zijn dat ik nog zwanger was en dat ik misschien 1 van een tweeling was verloren of ik kon opnieuw zwanger zijn en dan zagen zij misschien niets op de echo. 

Een week later gingen wij vol spanning naar de verloskundige. Wat zouden we zien? En zijn we nu wel of niet zwanger? Gelukkig konden wij meteen doorlopen en we begonnen even kort met het uitleggen van ons verhaal en waarom wij er waren. Ze stelde meteen voor om een echo te maken en dan verder te praten. Ze gaf uitleg dat ze het eerst via de buik zou proberen maar omdat ik een maatje meer ben het waarschijnlijk daarna toch vaginaal zou gaan. Na even gekeken te hebben gaf ze inderdaad aan dat we het vaginaal zou proberen omdat ze nu niet duidelijk kon zien of er wel of niet wat was. Toen ze ook vaginaal had gekeken en ze het nog niet zeker wist vroeg ze of het goed was dat ze een collega zou bellen die in de buurt woont want zij was helemaal gespecialiseerd in het maken van echo's. Na goedkeuring van ons belde ze haar collega en die was er binnen 10 minuten gelukkig. In tussen vroeg de verloskundige of we voor de zekerheid toch nog een keer een zwangerschapstest zouden willen doen. Terwijl ze aan het uitleggen was dat het bij deze test wel even kon duren voor er een 2e streepje zou komen stond daar al heel snel een duidelijke dikke 2e streep. 

De collega begon meteen met het maken van de echo toen zij er was. Ook zij kon niet met zekerheid zeggen of er wel of niets te zien was. Toen begon ze het gesprek dat ze een schaduw op mijn eileider hadden gezien. Dit hoefde niets te betekenen maar het kon zijn dat het een buitenbaarmoederlijke zwangerschap was. Voor ons kwam dit rauw op onze dak vallen! De verloskundige begon uit te leggen wat er nu ging gebeuren. Ze merkte al snel dat we totaal overdonderd waren en zei ik ga het ziekenhuis even bellen en alles regelen dan kom ik zo terug . Intussen hebben wij stil in de kamer gezeten om alles even te bevatten. Hoe kon het zo snel gaan van misschien niet zwanger naar wel zwanger naar buitenbaarmoederlijk? Gelukkig kwam de verloskundige snel terug en vertelde ze dat wij meteen door moesten naar het ziekenhuis voor aanvullende onderzoeken. Deze onderzoeken zouden nogmaals een echo inhouden en extra bloedprikken. 

Wij gingen vol spanning naar het ziekenhuis. Ze gaven ons meteen een formulier om met spoed te gaan bloedprikken. Na het bloedprikken hoorde we dat de uitslagen binnen een uur bekent zouden zijn. Na 45 minuten wachten bij de spoedverloskundige waren wij aan de beurt. Ze maakte meteen een echo en vertelde dat zij ook niet duidelijk kon zien waar de zwangerschap was maar dat dit wel opnieuw een zwangerschap was en niet nog van de vorige zwangerschap. Ze schatte ons in combinatie van de bloedwaarden ongeveer op 4 weken zwangerschap. Toch wilde ze zeker weten dat het kindje zich op de goede plek zou nestelen. We moesten 2 dagen later weer terug komen en er zou opnieuw een echo gemaakt worden en opnieuw worden bloed geprikt. 

Na 2 dagen zagen ze op de echo een schaduw in mijn baarmoeder en die bij de eileider was gelukkig weg. De bloedwaarden waren ook goed omhoog gegaan. Toch wilde ze 2 dagen later het nogmaals controleren voor alle zekerheid. Na weer 2 dagen was toch duidelijk een zwangerschap te zien in de baarmoeder!

We waren toch echt zwanger en het zat toch wel op de goede plek!

Echter was dit pas het begin van een uitdagende zwangerschap. Lees hier meer over in mijn volgende blog!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je