{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger worden, vanaf wanneer mag je hierover stressen?

Afbeelding blog 'Zwanger worden, vanaf wanneer mag je hierover stressen? '

Ik heb heel lang uitgekeken om 'te beginnen proberen'. Samen met Guy werd er besloten om vanaf januari 2019 te stoppen met de pil en ervoor te gaan. Ik had mij voorgenomen er heel nuchter in te gaan, maar niets was minder waar. Vanaf dag 1 was ik er zo hard mee bezig. Wat als het niet lukt? Wat als het super lang duurt? Wat als we medische hulp nodig hebben? Of wat als we gewoon helemaal geen kinderen kunnen krijgen? 

Ik werd dan ook heel snel verleid om 'ovulatietesten' te kopen. Deze hadden bij mij alleen heel weinig effect. Ik zag wel een evolutie in het streepje dat dagelijks donkerder werd, maar deze werd niet zo donker als zou moeten. Daardoor ging ik dus heel snel twijfelen of ik wel een eisprong had. Maar ik werd mooi ongesteld, en had min of meer meteen een regelmatige cyclus. 

Ik was actief op een forum waar een topic bestond over vrouwen die probeerden zwanger te worden. Daar kreeg ik discussie met een vrouw die al 7 maanden probeerde zwanger te worden. Zij vond dat ik nog niet mocht stressen omdat ik nog maar net aan het proberen was. Dat zij meer recht had om te stressen omdat zij al 7 maanden aan het proberen was, en ook al een miskraam had gehad. 

Mijn mening was, dat eenmaal je je hoofd zet op zwanger worden, je dit ook zo snel mogelijk wil. Elke vrouw wil dit. Of je nu maar 2 maanden bezig bent, of al een jaar. Iedere vrouw wil zo snel mogelijk zwanger worden. En de onzekerheid dat je niet weet wanneer dit zal gebeuren maakte mij heel onzeker. 

Ik had heel veel geluk, en in de derde ronde werd ik zwanger. Ik besef ook dat niet iedereen dit geluk heeft. Ook al gun ik het elke vrouw met heel mijn hart! Maar, ik wist dit niet op voorhand. Het kon evengoed ook nog maanden, of jaren geduurd hebben. 

Dus nu mijn vraag. Vanaf wanneer mag je stressen over zwanger worden? Staat daar inderdaad een termijn op? Had ik minder recht om te stressen omdat ik minder lang bezig was? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je