{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger worden met PCOS

Zwanger worden met het PCO syndroom kan een lang traject betekenen. Voor ons bleek dit wonderbaarlijk niet het geval!

Afbeelding blog 'Zwanger worden met PCOS'

Rond mijn 20ste ben ik gediagnostiseerd met het PCO syndroom. Wanneer ik geen anticonceptie slikte (de pil) werd ik niet ongesteld. Na enig aandringen van mijn oudste zus, zij is arts, ben ik naar de gynaecoloog geweest. Zijn diagnose was eenduidig; PCOS. 

Op mijn 20ste geen groot probleem, ik had nog geen kinderwens. Wel vond ik het altijd heel prettig om te weten dat wanneer er een duidelijke kinderwens kwam, ik van te voren wist dat het lastig(er) ging worden om zwanger te raken.

Mijn man en ik waren 6 jaar samen toen hij me ten huwelijk vroeg. Na een volmondig 'ja' kwam als snel het hoofdstuk kinderen ter sprake. We wilden graag eerst trouwen en daarna proberen een kindje te krijgen. Voorafgaand aan onze trouwdag hebben we een traject gevolgd bij de gynaecoloog met meerdere testen, zowel bij mij als mijn man. Haar advies luidde Clomid, te beginnen met een lage dosis en zo elke maand kijken of er een eisprong geforceerd kan worden.

Omdat tweelingen in mijn familie zitten en ik een aangeboren rugafwijking heb, zouden we beginnen met een lage dosis, zodat er maximaal 1 eitje zou springen. Wanneer dit niet het geval zou zijn kon de dosis opgehoogd worden zodat er maximaal 2 eitjes zouden springen.

Onze trouwdag was op vrijdag 13 september 2013. Na onze huwelijkreis naar Mexico zouden we op 13 oktober beginnen met de medicijnen die een menstruatie forceerden. Hierna begon ons traject met Clomid. De arts adviseerde wel een zwangerschapstest te doen voorafgaand aan de medicatie, zodat je 100% zeker wist dat je geen miskraam zou forceren met de medicijnen.

Op zondagochtend 13 oktober 2013 deed ik routinematig een zwangerschapstest. Deze was positief. Positief??? Ja positief!! Onze verbazing was enorm, blijkbaar had ik een eisprong gehad rond onze trouwdag en was onze huwelijksreis letterlijk vruchtbaar geweest. Het enorme traject van ziekenhuisbezoeken, medicatie, hormonen en frustratie bleef ons bespaard. Tegen alle verwachtingen en voorspellingen in waren we zwanger geworden op de 'natuurlijke' manier.

Op 10 juni 2014 is onze dochter Isis Isabella Magda Maria geboren. Het mooiste geschenk wat we ooit hebben kunnen krijgen. Het was een zware zwangerschap en bevalling, vooral vanwege mijn slechte rug, maar we prijzen ons enorm gelukkig dat het nare traject van PCOS ons bespaard is gebleven.

Ik hoop dat mijn verhaal andere vrouwen met PCOS kan inspireren en dat soms maar blijkt dat de natuur de statistieken kan overrulen! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je