Snap
  • Zwanger

Zwanger worden en afvallen - Bijna vier maand onderweg

In Maart gestart bij een lifestyle coach. Tot nu toe gaat het gestaag, maar ik kan gelukkig zeggen; Het gewicht gaat gestaag omlaag!

Vanochtend stond ik op de weegschaal. Ik schommel de laatste weken ontzettend erg door het vocht dat ik vast hou, maar gister en vanochtend zag ik dat mijn benen toch wel erg slank waren. De weegschaal was dan ook duidelijk; ik ben negen kilo afgevallen! 

Het gaat heel rustig aan. Ik heb moeite om lekkernijen te weerstaan, maar probeer echt wel mijn best te doen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik al wel meer kwijt had kunnen zijn, maar goed, zolang er maar niets meer bij komt dan ben ik al heel blij. Negen kilo in iets meer dan drie maand. Dan mag ik best tevreden zijn toch?

De gynaecoloog wil graag dat ik rond de 128 kilo kom, voor eerst dan. Dan zou ik 14 kilo kwijt zijn. Hij denkt dan ook dat mijn cyclus dan al een stuk normaler zal worden. En ik had wat hoop hoor, deze ronde. Na een cyclus van meer dan 70 en 90 dagen was ik dankbaar dat mijn menstruatie de vorige ronde ineens na 21 dagen kwam. Helaas gaan we deze ronde alweer richting de 40 dagen en ondertussen hoop ik nog steeds dat de menstruatie toch snel zal komen.

22 Augustus mag ik weer naar de gynaecoloog. Ik weet niet of ik dan al op die 128 kilo zit, want dan moet ik deze vakantie nog flink aan de bak. En juist de vakantie vrees ik voor. Dat is vaak een tijd dat ik heel snel heel veel aankom. Dit jaar moeten we dat maar omdraaien denk ik. Vinden jullie niet?

Ik ben inmiddels wel gestopt bij de diëtiste. In zoverre, ik ga dit jaar alleen nog eens per maand een weegmoment bij haar doen, want anders moest ik 90 euro per consult per maand betalen. Dat wordt me wat te duur dus dan maar alleen het weegmoment en dan volgend jaar maar weer zoals we dit jaar ook zijn begonnen. 

Stiekem ben ik toch een beetje trots op mezelf. Wie had dat ooit gedacht dat ik nog eens zou afvallen en het tot nu toe ook nog redelijk zou volhouden. We gaan lekker op deze voet verder en laten we hopen dat het een positief effect mag hebben op alles, maar bovenal ook op het zwanger worden.

7 jaar geleden

Ik vind het supergoed dat je het in elk geval probeert! Ik wil ook afvallen en doe ook wel mijn best, maar vind het ook zo moeilijk! Dus hartstikke goed bezig hoor, zet m op, hou vol. Je doet het gewoon heel goed. Negen kilo! Wat knap! Daar mag je heel trots op zijn!

7 jaar geleden

Ja ik moest van de gyn ook 14 a 15 kilo afvallen. Alleen denkt hij dat kjn cyclus dan wel weer op gang komt. Ik ben super benieuwd of ik het nog kwijt ga voor de volgende afspraak, die laatste vijf kilo, en anders nog maar even wachten. Jij ook succes!! Vond je het meevallen bij de coach?

7 jaar geleden

Wat ben je al goed afgevallen! Ik ben ook voor het eerst bij de lifestyle coach geweest, en moet ongeveer 15 kg afvallen om met hormonen te kunnen beginnen. Een hele opgave, maar we doen het ergens voor! Succes!

7 jaar geleden

Gewoon doorgaan zoals je al ging. De beste wijziging in eetpatroon is iets wat je ook op de lange termijn kunt volhouden! Sterkte