Snap
  • Zwanger

Zwanger worden - deel 3

Vandaag is cyclusdag 39 aangebroken. Dit maakt deze cyclus meteen de langste ooit. Vandaag deel 3 in mijn blogreeks over het zwanger worden.

Cyclusdag 39 en nog steeds geen positieve ovulatietest. Ik had een beetje stille hoop dat ik mijn eisprong misschien gemist had, maar helaas, dit blijkt waarschijnlijk niet het geval. 

Ik zit wat op mijn telefoon te neuzen. Zolang ik geen positieve ovulatietest heb zal ik, denk ik, ook geen menstruatie krijgen. Ik zit wat te zoeken op Google; negatieve ovulatietest - toch zwanger, geen eisprong gevonden - wel zwanger, positieve ovulatietest bij zwangerschap. Mijn oog valt op een bericht op een zwangerschapsforum. Blijkbaar ben ik niet de enige met dezelfde vraag. Deze dame vraagt of je überhaupt altijd een positieve ovulatietest hebt wanneer je zwanger bent. De meningen lijken verdeeld. Er zijn zelfs zwangere vrouwen die speciaal voor het topic een ovulatietest hebben gedaan. De één test positief, de ander negatief. Okee, dus dat ik nog steeds negatief test, zegt nog niet dat ik zwanger ben of niet. Ik stuur mijn man een bericht en vraag hem of hij het goed vind dat ik toch een zwangerschapstestje waag. Zo lief als hij is neemt hij meteen testen mee naar huis. 

Ik kan het niet laten om er meteen één te doen, maar dan gaat de deurbel. Het is de buurvrouw. Wanneer ze na een paar bakjes koffie weer vertrekt waag ik meteen een poging. Ik zat toen inmiddels op dag 37 dus als ik zwanger zou zijn dan zou hij toch wel positief moeten zijn. Ik druppel wat urine in de cassette en wacht rustig de vijf minuten wachttijd af. En wat ik al dacht. Teveel gehoopt, weer negatief... Ik word er moedeloos van. Ik had een klein beetje hoop gezien ik op dag 23 in mijn cyclus een hele kleine bloeding had. Als dat een innesteling was geweest dan had de test toch wel positief moeten zijn. Helaas... Het word me pijnlijk duidelijk dat ik waarschijnlijk toch echt geen eisprong heb gehad en daardoor voorlopig ook nog niet ongesteld ga worden. Ik snap er niks van. Weer ga ik wat neuzen op Google, want kun je wel ongesteld worden wanneer je geen eisprong hebt? De reacties die ik lees zijn verschillend. De één zegt dat je dan een onttrekkingsbloeding zult hebben ipv menstruatie, de ander zegt dat je echt geen menstruatie zult krijgen als er geen eisprong is geweest. Hier word ik dus ook niets wijzer van.

Vandaag is dag 39 van mijn cyclus. Nog nooit is mijn cyclus zo lang geweest. Het maakt me onzeker en ik weet gewoon niet waar ik op kan rekenen. Ik doe nog steeds elke dag een ovulatietest totdat mijn menstruatie zal komen. De afgelopen week waren deze omo wit. Vanochtend leek er toch weer een licht streepje tevoorschijn te komen. Het geeft me weer een beetje hoop. Misschien komt mijn eisprong dan één dezer dagen wel. Tegelijkertijd maakt het me ook onzeker, want kan ik nu een menstruatie verwachten of niet? 

Wat zeggen jullie? Kun je menstrueren zonder eisprong? Wat is jullie ervaring?

8 jaar geleden

Nee, had voor de miskraam een keurige cyclus van 27 of 28 dagen. Ik ben al die keren na het stoppen van de pil altijd vrij vlot zwanger geraakt, maar nu ligt alles al meer dan een jaar overhoop, sinds de miskraam dus. Vanochtend heb ik een brief ontvangen van de gynaecoloog. 1 februari mag ik voor het eerste gesprek komen

8 jaar geleden

Vind het echt heel sneu voor je, omdat ik nog weet hoe dolgraag ik zwanger wilde raken. Heb altijd een lange en onregelmatige cyclus of..?

8 jaar geleden

Het enige dat ik weet is dat je met dit soort dingen niks 100% zeker kan weten. Er zijn statistieken en gemiddelden en onderzoeken over hoe het allemaal hoort te zijn, maar er zijn genoeg uitzonderingen die de regel bevestigen... Ik weet hoe frustrerend het allemaal is, maar helaas zullen we het pas zeker weten op het moment dat je of een positieve test hebt, of je al op een schermpje naar je kleine wondertje in de buik kan kijken... succes!