{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger worden - deel 3

Vandaag is cyclusdag 39 aangebroken. Dit maakt deze cyclus meteen de langste ooit. Vandaag deel 3 in mijn blogreeks over het zwanger worden.

Afbeelding blog 'Zwanger worden - deel 3'

Cyclusdag 39 en nog steeds geen positieve ovulatietest. Ik had een beetje stille hoop dat ik mijn eisprong misschien gemist had, maar helaas, dit blijkt waarschijnlijk niet het geval. 

Ik zit wat op mijn telefoon te neuzen. Zolang ik geen positieve ovulatietest heb zal ik, denk ik, ook geen menstruatie krijgen. Ik zit wat te zoeken op Google; negatieve ovulatietest - toch zwanger, geen eisprong gevonden - wel zwanger, positieve ovulatietest bij zwangerschap. Mijn oog valt op een bericht op een zwangerschapsforum. Blijkbaar ben ik niet de enige met dezelfde vraag. Deze dame vraagt of je überhaupt altijd een positieve ovulatietest hebt wanneer je zwanger bent. De meningen lijken verdeeld. Er zijn zelfs zwangere vrouwen die speciaal voor het topic een ovulatietest hebben gedaan. De één test positief, de ander negatief. Okee, dus dat ik nog steeds negatief test, zegt nog niet dat ik zwanger ben of niet. Ik stuur mijn man een bericht en vraag hem of hij het goed vind dat ik toch een zwangerschapstestje waag. Zo lief als hij is neemt hij meteen testen mee naar huis. 

Ik kan het niet laten om er meteen één te doen, maar dan gaat de deurbel. Het is de buurvrouw. Wanneer ze na een paar bakjes koffie weer vertrekt waag ik meteen een poging. Ik zat toen inmiddels op dag 37 dus als ik zwanger zou zijn dan zou hij toch wel positief moeten zijn. Ik druppel wat urine in de cassette en wacht rustig de vijf minuten wachttijd af. En wat ik al dacht. Teveel gehoopt, weer negatief... Ik word er moedeloos van. Ik had een klein beetje hoop gezien ik op dag 23 in mijn cyclus een hele kleine bloeding had. Als dat een innesteling was geweest dan had de test toch wel positief moeten zijn. Helaas... Het word me pijnlijk duidelijk dat ik waarschijnlijk toch echt geen eisprong heb gehad en daardoor voorlopig ook nog niet ongesteld ga worden. Ik snap er niks van. Weer ga ik wat neuzen op Google, want kun je wel ongesteld worden wanneer je geen eisprong hebt? De reacties die ik lees zijn verschillend. De één zegt dat je dan een onttrekkingsbloeding zult hebben ipv menstruatie, de ander zegt dat je echt geen menstruatie zult krijgen als er geen eisprong is geweest. Hier word ik dus ook niets wijzer van.

Vandaag is dag 39 van mijn cyclus. Nog nooit is mijn cyclus zo lang geweest. Het maakt me onzeker en ik weet gewoon niet waar ik op kan rekenen. Ik doe nog steeds elke dag een ovulatietest totdat mijn menstruatie zal komen. De afgelopen week waren deze omo wit. Vanochtend leek er toch weer een licht streepje tevoorschijn te komen. Het geeft me weer een beetje hoop. Misschien komt mijn eisprong dan één dezer dagen wel. Tegelijkertijd maakt het me ook onzeker, want kan ik nu een menstruatie verwachten of niet? 

Wat zeggen jullie? Kun je menstrueren zonder eisprong? Wat is jullie ervaring?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je