{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger van de tweede #deel 7

Wat kun je raar worden van een beetje koffie. Ik ben er achter gekomen dat ik niet tegen cafeïne kan in de zwangerschap.

Afbeelding blog 'Zwanger van de tweede #deel 7'

Ik heb al een tijdje dat ik me overdag heel raar voel. Ik werd dan op mijn werk ineens duizelig, trilerig en kreeg ik honger. Soms moest ik ook bijna hyperventileren omdat ik schrok van wat het nou eigenlijk was. Maar ook het gevoel alsof ik suiker gebrek had. Het begon eigenlijk vrijdag na mijn laatste blog. Toen ben ik met mijn werk naar de stad ben gefietst, met een eerste klas.

Vrijdag 29ste

We gingen met een eerste klas naar de stad voor verzorging. De fiets die ik leende van een collega was te groot en het zadel zat echt niet fijn. De heen reis hadden we wind mee dus dat gaf niet veel problemen, toen we in de stad waren was ik wel wat vermoeid. Gelukkig had ik ander half uur de tijd om bij te komen. Toen we terug fietste met 2 leerlingen hadden we wind tegen. de rest van de leerlingen gingen trouwens zelfstandig naar huis want ze waren na het uitje vrij. Dus maar op de terug weg hadden we giga tegen wind, een leerling met 2 lekke banden die dus niet kon doorfietsen. Mijn leen fiets die te groot was en een zadel dat rot zat en zeer deed. Was erg vermoeiend, terug op school heb ik 3 kwartier nodig gehad om bij te komen. Ik was buiten adem, trillerig en duizelig. Gelukkig van een collega een mier zoete ranja gekregen en wat te eten. Ik schrok hier wel erg van want normaal heb ik echt wel meer conditie. 

Het weekend

Dit was erg druk, zaterdag open dag gehad van mijn werk. Het was echt mega druk, veel gelopen en tussen door maar wat gegeten. Het was erg vermoeiend dat wel, toen thuis hebben we de auto ingepakt voor de rommelmarkt van zondag. Alles paste er gelukkig in, zondag ochtend zijn we op tijd vertrokken. Hele zondag op de rommelmarkt gestaan, wel een overdekte anders is het natuurlijk veel te koud. Het was erg vermoeiend weekend dus zondag avond was ik ook wel toe aan ontspanning en lekker even zwemmen met een vriendin. Daar heb ik dan ook echt even van genoten. 


Afgelopen week

Op maandag begon het na de lunch. Ik merkte tijdens het vijfde uur dat ik het steeds warmer kreeg en dat ik wat trillerig werd, dat terwijl ik net geluncht had. Na het uur had ik 2 tussen uren gelukkig, dus heb ik even uitgerust en ben ik op de bank gaan liggen in de personeelskamer. Dat hielp al helemaal niet, dus weer zitten inmiddels was een collega al bij me gekomen. Even wat gedronken en gegeten en toen ging het een beetje weer. Eigenlijk had ik les tot het 8ste uur, tot mijn collega zij maar de les is verschoven. Ja hoor de les van mijn collega was verschoven dus ik snel naar het lokaal, gelukkig was de uitleg nog bezig dus ik was niet vreselijk te laat. Na dat uur ben ik gelijk naar huis gegaan, voelde me echt niet goed. 

Dinsdag begon dat vreselijke gevoel weer alleen dit keer na het eerste uur al. Na het tweede uur in de pauze gelijk de verloskundige gebelt, na veel overleg kreeg ik het advies geen snelle suikers meer nemen en kijken of dat helpt. Daar zat ik dan weer met het rare gevoel en mag geen snelle suikers. Ik wist wel een beetje wat het was dus maar niet waar het precies allemaal in zit. Alles uit gepluisd op Google, daar stond dat ook cafeïne een snelle suiker was. Inmiddels heb ik dus sinds dinsdag morgen geen koffie meer gehad. Het gaat wel iets beter maar ik ben er ook achter dat ik om het uur moet eten. Vooral als ik aan het werk ben, dan beweeg ik meer en verbrand ik ook meer. Ik heb al veel van mijn voeding aangepast van de week. Ik heb vaak honger maar kan bijna niks op, dus hele kleine porties en om het uur eten door de weeks dan wil het wel. 

Ook leuke positieve dingen van afgelopen week!!

Tuurlijk zijn er deze week ook leuke dingen gebeurt, ik heb de baby goed gevoeld. Iedereen is razend benieuwd wat het word waaronder wijzelf ook heel erg. Volgende week zaterdag is de echo, zo super spannend.

Daarnaast ben ik vrijdag weer tante geworden, mijn zus is eindelijk bevallen 41+2 op de verjaardag van mijn zwager. Dus vader en zoon zijn tegelijk jarig nu. Sven is de naam geworden en is echt een dotje, zo lief een prachtig ventje ook. Ben er vrijdag avond even geweest vanuit de pub-quiz van het werk. 

Gister lekker een dagje met me beste vriendin door gebracht en haar het hartje laten luisteren met mijn doppler. Dat vond ze erg bijzonder, heel leuk om haar reactie ook te zijn. Zij is dit keer ook bij de Bevalling om er voor te zorgen dat het dit keer wel gaat zoals ik het wil. 

Vandaag een verjaardag voor de boeg dus ik ga me maar eens eerst ontbijten.

Tot Volgende week,

Liefs Carina 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je