{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger van de tweede, deel 2.

Weer een weekje verder, met hele leuke ups en momenteel een vette down. Super leuke inkopen gedaan, voor de baby al en mezelf!!

Afbeelding blog 'Zwanger van de tweede, deel 2.' Achtergrond blur afbeelding

Na mijn vorige blog.

Vorige week was ik nog zo aan het piekeren, maar na het dagje shoppen met een vriendin was ik klaar met het gepieker. Ik heb me helemaal uitgeleefd en heel veel nieuwe kleren voor mezelf gekocht. Ondanks dat we hadden afgesproken niet voor de kids te gaan shoppen heb ik er toch wat voor meegenomen, wel alleen hoog nodige leggings en ondergoed. Maar dat niet alleen voor de baby heb ik ook al wat gekocht, wel neutrale kleding van Nijntje het was in de uitverkoop kon het gewoon niet laten. 

Mijn man is toen de hele dag bezig geweest met verven beneden in huis, plinten, kozijnen en deuren. De dag voor kerst is hij ook nog bezig geweest, het is nog niet klaar maar het schiet op.

Kerst.

Eerste kerstdag was de verjaardag van onze dochter Lyla, ze is 4 jaar geworden en ze is giga verwend. 's morgens zijn vrienden van ons geweest en mijn zus, zwager en hun dochter het was erg gezellig. Gelukkig kon ik toen ze weg waren nog even op de bank liggen uitrusten voor dat de rest van de familie 's middags op visite kwamen. Het was erg gezellig maar ook erg vermoeiend, ik ben dan ook om half 8 al op de bank in slaap gevallen. Tweede kerstdag hadden we een kerstbrunch gehad van mijn oma met de hele familie. Toen ik 's morgens wakker werd was ik gelijk alweer misselijk, ik dacht oké vooruit ik neem voor ik weg ga een zetpil voor de misselijkheid. Dan merkt niemand dat ik zwanger ben en hoef ik het niet zo vroeg te vertellen en kan ik wachten tot ik 12 week zwanger ben. Helaas ging die vlieger niet op, ik bleef misselijk de geuren van het buffet maakte het alleen maar erger. Daarnaast was het eten ook nog eens niet te pruimen dus halverwege de brunch wist iedereen dat ik zwanger was. De nodige adviezen van tantes aangehoord en hoe zei de eerste 12 week hadden beleeft bij hun zwangerschap. Na de brunch heerlijk naar huis even een powernap gedaan en toen heerlijk films gekeken met dochterlief en manlief. 

Gisteren.

Marktplaats en Facebook verkoop zijn momenteel mijn beste vriend. Gisteren hebben we alvast een box en een commode opgehaald voor de kleine. Op een Facebook verkoop groep kwam ik laatst een box tegen onwijs mooi, toen dacht ik gelijk die wil ik. De box die we tijdens de zwangerschap van Lyla hadden, was van mijn schoonouders daar had mijn man vroeger ook in gelegen. Heel leuk maar die mocht ik niet wit verven, en toen vond ik dat prima maar nu wil ik toch echt wat ik zelf mooi vindt. De commode kwam ik tegen op marktplaats ik dacht ach doe een laag bod kan altijd nog hoger wanneer ik overboden word. Ik kreeg alleen de volgende ochtend een mail met akkoord, bel maar voor een afspraak. WAUW!!! Gelijk gebeld en gisteren opgehaald. Super blij want onze vorige was tijdens de verhuizing 2 jaar geleden kapot gegaan. We zijn sinds gister ochtend dus al bezig met opruimen in huis, de kast beneden kon na een jaar weer ingeruimd worden want de plint er achter is eindelijk geverfd. De kleine kamer word steeds leger, in maart wil manlief beginnen met de babykamer. We gaan hem iets groter maken, Lyla moet dan iets inleveren maar die heeft een best grote kamer. Best ideaal dat overal gibs wanden zitten dan kun je ze heel makkelijk verplaatsen, maar als je kijkt wat voor wandjes je dan weghaald. Omg geen isolatie en hele dunne gibs plaatjes, gelukkig werkt mijn man in de afbouw dus die heeft het dan ook zo klaar en stukken beter gemaakt. 

Vandaag 29 december.

Het begon al niet lekker, Lyla koorts en verkouden en ik gelijk misselijk omdat ik naar haar toegerend ben. Gelukkig was mijn man zo lief om ons ontbijt op bed te brengen met sapjes. Toen we later beneden kwamen was hij al weer druk bezig met opruimen van een kastje die weg gaat. Lyla hebben we gelijk maar op de bank geïnstalleerd met een dekentje en zelf ben ik ook gaan opruimen. Het geeft wel een heel goed gevoel opruimen, veel weggooien en soms wat dingen weggeven of ruilen op Facebook. Vanmiddag is mijn man echter naar vrienden gegaan om een kattenluik in hun deur te plaatsen. Hij was geloof ik een kwartier weg toen ik de wasmand met schone was naar boven droeg, toen ik de mand op bed legde schoot het mij in de rug. Ik kreeg geen lucht meer zo voelde het eerst, met veel pijn en moeite toch beneden gekomen. Momenteel kan ik me al iets meer bewegen maar de pijn is er nog zeker, hopen dat het straks nog weg trekt. Maar in elk geval voor dinsdag dan moet ik weer aan het werk. 

Mijn gevoel op dit moment.

Geen gepieker, Yes gelukkig. Mijn man is heel aanhankelijk naar mijn buik toe, dit was bij mijn eerste zwangerschap echt heel anders. Hij ligt nu ook vaak met zijn hoofd op mijn buik te praten al en te knuffelen. Ik voel me op mijn rug na en de misselijkheid na heel goed, elke dag en week zijn we weer een stapje dichter bij de 12 week. O o en hebben jullie de aanbieding van DA gezien deze week, de luiers zijn in de aanbieding dat wordt inslaan!!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je