{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger tijdens Corona is toch een beetje anders

Afbeelding blog 'Zwanger tijdens Corona is toch een beetje anders' Achtergrond blur afbeelding

Zwanger zijn heeft altijd iets bijzonders, er groeit namelijk een klein wondertje in je buik. Je kan het nieuws eindelijk met iedereen delen en kijkt uit naar de volgende echo van je kleintje. Maar in Coronatijd voelt het toch allemaal een beetje anders.

Ik werd in de eerste weken dat Corona in Nederland was zwanger van ons derde kindje. Niet wetend dat de komende periode zo veel effect zou hebben op mijn ervaring van de zwangerschap. In eerste instantie dachten we nog: ach in december als de baby zal komen is alles wel weer voorbij, maar inmiddels is het alweer begin november en lijkt er misschien weer een complete lockdown aan te komen.

Samen met opa en oma naar het hartje luisteren

Omdat wij hiervoor 4,5 jaar in Wallonië hebben gewoond voor het werk van mijn man, maakten ze de eerste twee zwangerschappen van ons heel anders mee. Wat meer op afstand en al voordat ik zwanger was leek het me erg leuk om samen met mijn ouders naar een echo te gaan.

Toen ik eenmaal zwanger bleek na twee miskramen, mocht alleen manlief mee naar de echo. Een heel fijn en bijzonder moment natuurlijk, maar ook erg jammer dat ik dat moment niet samen met mijn ouders kon delen! 

Niet zo zorgeloos als eerst

Wat ik ook merk tijdens deze zwangerschap is dat ik me meer zorgen maak en sneller niet zo lekker in mijn vel zit. Regelmatig heb ik dan ook geroepen: 'Blame it on the hormones.' Maar zijn het wel echt alleen de hormonen? Over Corona was ik het begin weinig bekend en al helemaal wat het doet met een zwangere vrouw en het ongeboren kindje. 

De besmettingen die ik het voorjaar opliepen zorgden best wel voor wat kopzorgen merkte ik bij mijzelf. We hielden afstand tot familie en knuffelden onze ouders niet. Toch gek een beetje vervreemd raken van elkaar. Want juist zoiets moois als de zwangerschap wil je kunnen delen met je naasten!

In de zomer werden de maatregelen wat soepeler en zagen we weer als familie bij elkaar, natuurlijk nog steeds op afstand. Toch merkte ik dat ik me verantwoordelijk voelde om me strak aan de regels te houden met die kleine wondertje in mijn buik.

Inmiddels dragen we mondkapjes bij het maken van de echo en lijkt het einde van Corona nog niet in zicht. Gelukkig kan ik me bezig houden met kleertjes maken en shoppen voor de baby en de eerste dingen staan inmiddels klaar. Toch blijft het maar een gekke tijd!

Hoe ervaar jij het zwanger zijn in Coronatijd?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je