{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger raken door de pil heen, het kan echt.

Afbeelding blog 'Zwanger raken door de pil heen, het kan echt. ' Achtergrond blur afbeelding

18 oktober 2017, bijna drie jaar geleden, voelde ik mij niet zo lekker. Ik was niet mijzelf en moest al de hele dag overgeven.

Mijn moeder opperde als grap; ‘Je bent toch niet zwanger?’ Lachend liep zij dan ook weer weg. Niks vermoedend hoe het er op dat moment in mijn hoofd aantoe ging.

Ik besloot een warm bad te nemen. Ondertussen probeerde ik mijzelf ervan te overtuigen dat het niet waar kón zijn. Ik was tenslotte aan de pil. Maar de gedachten aan een eventuele zwangerschap kreeg ik niet uit mijn hoofd. Ik nam het besluit om mijn vermoedens nog met niemand te delen. Ik wilde geen paniek veroorzaken, want waarschijnlijk maakte ik mijzelf alleen maar gek.

De volgende ochtend heb ik, toen ik helemaal alleen was, een zwangerschapstest gedaan. Al snel sloeg deze positief uit. Ik was dus niet gek...

Ik had geen idee hoe lang ik al zwanger was aangezien ik de pil regelmatig drie maanden doorslikte. Ik zat toen in de laatste maand. Ik ben niet ziek geweest en ben de pil geen enkele keer vergeten.

Met mijn hart al vol liefde voor het kindje dat in mijn buik groeide, vroeg ik aan mijn vriend Mike om mij te bellen zodra hij alleen was. Ik kon het naar mijn gevoel niet maken om het nog langer voor mijzelf te houden. Nadat Mike van de schrik bekomen was (lees; na enkele uren) stond het voor hem ook vast dat dit kindje welkom was.

Nadat wij onze families en close vrienden hadden ingelicht van het wondertje in mijn buik en de keuze die wij gemaakt hebben, was het tijd om het aan de rest van de wereld bekent te maken. Wij hebben er nooit een geheim van gemaakt dat ik niet gepland zwanger ben geworden. Echter is onze zoon Mason geen ‘ongelukje’ maar ons cadeautje. Dit zullen wij hem ook altijd vertellen.

Mason is geboren op 19 juni 2018. Mike en ik waren op dat moment allebei 22 jaar.

Ik vind het nog steeds vervelend als mensen mij niet geloven dat ik zwanger ben geraakt door de pil heen. Vaak wordt er vanuit gegaan dat ik onverschillig of naïef ben geweest. Ik voel nog steeds de drang om mijzelf te verdedigen.  De pil is niet 100% veilig. Mason is daar ons levende bewijs van. En oh wat wordt er van hem gehouden❤️ 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je