{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger & prenatale depressie.

Het overkwam mij.

Afbeelding blog 'Zwanger & prenatale depressie.' Achtergrond blur afbeelding

Zwanger raken op je 17e en dan ook nog in een depressie raken, het overkwam mij.

Juni 2017 tijdens mijn examens kwam ik erachter dat ik12 weken zwanger was van mijn lieve meisje Jesmay.  Maar of ik er toen zo blij mee was ? Ik weet niet wat ik op dat moment voelde , maar er hing gelijk al negatieviteit om me heen. Ik was bang heel bang , mensen om mij heen die er wat van konden vinden familie vrienden. Ik merkte al gelijk dat er iets niet goed zat , ik had negatieve gedachtes waar ik steeds dieper in ging. Toen besloot ik het online te gooien met de gedachte , zal ik dan rust krijgen?

 Nee die kreeg ik niet. Ik zou geen goeie moeder op deze leeftijd kunnen worden , op dat moment ging ik er zelf in geloven. Kan ik wel echt een goeie moeder zijn? Is het waar wat ze zeggen? Steeds meer kreeg ik depressieve gevoelens. Ik ging weglopen van huis bleef uren weg deed mijn telefoon uit mensen waren bezorgt , ik stootte mensen af die mij eigenlijk wilde helpen. Mijn vriend bijvoorbeeld wat heeft hij veel moeten zien. Hoe ik flipte , hoe verdrietig ik was en hoe ik keer op keer wegliep. Ik wilde alleen zijn in mezelf met het kindje in mijn buik, veel dingen weet ik eigenlijk niet meer. Eigenlijk was ik zo verheen dat ik dingen deed waar ik later zelf van schrok. Ik was een gevaar voor mezelf en voor me meisje , ik zocht erkenning was het normaal dat ik niet blij was met deze zwangerschap? En mij zo.voelde. Ik heb dingen gedaan die ik nu echt niet kan begrijpen. 

Toen ik 26 weken zwanger was heeft mijn verloskundige contact opgenomen met de poppoli, en dat was maar goed ook. Ik kwam er eindelijk achter dat ik niet de enige was met een depressie , en dat hormonen rare dingen met je kunnen doen. En tuurlijk ik was enorm jong dus er komt veel op je af, en toch ben ik enorm trots op mezelf dat ik dit heb doorstaan. En dat ik een mooi lief meisje heb, ik had haar nooit willen missen.

 Door haar ben ik wie ik nu ben , ze heeft mij moeder gemaakt. Een prenatale depressie, er heerst vaak veel negativiteit rondom depressie tijdens je zwangerschap. Maar ik ben benieuwd of er meerdere verhalen zijn zoals ik heb meegemaakt. Want na jaren het een beetje verwerkt te hebben , weet ik nu dat dit je overkomt en je er niet voor kiest. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je