Snap
  • Zwanger
  • post

Zwanger of niet?

Na de bevalling nog niet ongesteld geweest. Op dit moment wel symptomen van een zwangerschap.. Zou het??

In juni 2013 ben ik bevallen van een prachtige dochter. Ze heeft ruim 6 maanden borstvoeding gekregen.

Sinds 1 januari 2014 krijgt ze volledige kunstvoeding. (Dit kwam toevallig precies zo uit op deze datum) In de tijd dat ik borstvoeding gaf heb ik één keer een hele kleine bloeding gehad, maar dan ook echt heel klein. Het kwam ineens opzetten zonder enige kwaaltjes of symptomen vooraf. Dit was rond de 5 maanden denk ik, heb het niet bijgehouden. Ik dacht nu gaat het gebeuren, helemaal erop ingesteld dat ik weer voor de eerste keer ongesteld zou worden en ze zeggen dat de eerste keer heel heftig kan zijn. Maar niks het bleef bij die ene keer dat ik schoon ondergoed aan moest trekken. Sinds ik nu gestopt ben met borstvoeding hebben we tussentijds besloten om er weer voor te gaan. Nu heb ik sinds 1 of 2 weken last van symptomen. Opgeblazen gevoel, buikpijn, lage rugpijn wat misselijk, chagrijnig (jezus mina wat ben ik soms een heks), weinig honger en vooral geen trek hebben in zoetigheid of chips.. Verschillende symptomen als bij mijn dochter. Nu weet ik ook dat veel van deze symptomen op een naderende menstruatie lijken. Maar moet dat echt 2 weken duren?? Laat die menstruatie maar komen dan, ik ben er klaar voor :P want deze kwaaltjes zijn niet leuk.. Mijn man denkt zelfs dat ik zwanger ben.. Vanmorgen maar een testje er tegen aan gegooid, maar helaas negatief.

Zit dit nu tussen mijn oren of is het nog te vroeg of een menstruatie.. Ik hoop er gauw achter te komen en dat de kwaaltjes maar snel zullen verdwijnen..

Iemand ervaring?

10 jaar geleden

mijn eerste menstruatie kwam pas 4 maanden nadat ik gestopt ben met de borstvoeding. dus kan nog best even duren.

10 jaar geleden

Die eerste ongesteldheid kan soms lang op zich laten wachten. Je lijf is ook nog aan het herstellen van de bevalling en hoe langer je borstvoeding hebt gegeven, hoe langer je hormonen nog wat "van slag" zijn.