{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger naar een festival.

Gisteren was ik een dagje op de zwarte cross en ik ben 24 weken zwanger. Het was anders dan anders, maar weer super leuk!

Afbeelding blog 'Zwanger naar een festival. ' Achtergrond blur afbeelding

Je bent zwanger en je favoriete festival komt er weer aan, wat doe je? A: Je blijft thuis met de voeten hoog. Of B: Je pakt de bergschoenen uit de kast en bereid je voor op een mooi dagje festival.

Natuurlijk als je zwangerschap het toe laat kies je voor B! Als je nog fit bent en je energie laat het toe ga je lekker feesten. Momenteel ben ik 24 weken zwanger en nee niet altijd veel energie maar wel fit. En toen ik de kans kreeg om ook dit jaar weer naar de zwarte cross te gaan heb ik hem met beide handen aangepakt.
Natuurlijk is het anders dan andere jaren. Dit jaar bleef ik nuchter en moest ik een keer of twee extra chillen. Maar de zwarte cross is een festival die dit ook makkelijk toe laat. De zwarte cross is immers een familiefeest geworden. Waar rockende ooms, rebelse zussen en de lompe buurjongen samen kunnen feesten. Er is een blagen paradijs, verschillende velden met relax en vreet mogelijkheden, voor elke muziek liefhebber wel een tent en natuurlijk de prachtige cross!
Maar goed, genoeg zwarte cross opgehemeld want je moet het ervaren *wink*

Rustig maar! Ik dronk geen wijn en nozem!

Je bent dus zwanger, en je gaat dus naar een festival. Wat is er anders?
Natuurlijk heb je minder energie, je feest natuurlijk voor twee. Je eet meer en sleurt wat extra bagage mee zal ik maar zeggen. Hou dan ook rekening mee dat je soms even moet zitten. De meeste festivals hebben wel vreet weides met picknick tafels. En serieus elk wel denkend mens, dronken of nuchter staat tijdens zo`n feestje zijn plekje af aan een zwangere vrouw. Serieus ik stond er versteld van, ik heb geen 1x gevraagd het wordt gewoon aangeboden. Maar goed, ik ben zelf niet moeilijk en ik parkeer mijn kont in het gras en leun heerlijk tegen een hek.

Daarnaast neem je natuurlijk echt wat extra dingen mee. In mijn tas zaten dit keer opeens rennies tegen maagzuur en ja echt een zensy kruik. Soms schiet het in mijn rug (bandenpijn) en het is dan niks fijner om dan even een kruikje tegen mijn rug aan te hebben. De zensy is een oplaadbare kruik die in 4 minuten warm is. Je loopt even naar de ehbo en tada. Ik heb hem niet nodig gehad, ik heb hem alleen voor de zekerheid mee genomen.
En natuurlijk blijf je op zo`n festival een keer nuchter. Normaal ben ik aan het bier. Natuurlijk heb ik geen bier nodig om lol te hebben, maar het hoort er eigenlijk wel stiekem een beetje bij op een festival. Beetje jammer, maar ach volgend jaar gewoon weer.

En je krijgt uiteraard opmerkingen. Ik heb geen 1 negatief iets gehoord. Ik zag laatst een artikel op facebook voorbij komen dat zwangeren beter niet naar een festival kon gaan ivm gehoor beschadiging voor het ongeboren kind. En de reacties er onder waren niet mis. Reacties als “zwangeren horen niet thuis op een festival” en “wat arrogant om naar een festival te gaan, ze hebben er niks te zoeken”. Maar ja, je gaat toch niet voor de boxen staan? Of in het aller drukste gedeelte. Je staat een beetje aan de zijkant waar je lekker kunt feesten zonder je zorgen maakt dat een 1 of andere enthousiasteling een elleboog in je buik plant.

Gelukkig kreeg ik alleen maar positieve en grappige opmerkingen. opmerkingen zoals “Ah je neemt hem nu al mee, top moeder” en “Wow ziet er mooi uit meid, super”. En 1 van de leukste was een jonge man die wild enthousiast op me af rende en riep “Jij hebt sex gehad”. Waarop ik mijn buik vast pak en riep “Nee, dat doe ik niet. Hoe kom je er bij”. Hij gaf me een knuffel en stuiterde verder.
Opmerkingen over het feit dat dit mijn derde is en niet mijn eerste waren iets anders. Van “Je bent gek” tot “wow respect”. Was ook een moment dat ik even met een goede vriend (dus niet de papa van mijn kinderen) wat eten ging halen en ik stond even alleen mijn broodje te eten terwijl de vriend van mij nog wachtte op zijn bordje. Een man kwam naar me toe en vroeg of mijn vlees wel goed doorbakken was (super lief). Heb de man gerust gesteld en de vriend van mij kwam er aan. De man gaf een compliment over mijn buik en vroeg uiteraard of het de eerste was. Ik vertelde trots dat dit de derde is en de man keek naar de vriend en zei “respect jongen”. We liepen weg en keken elkaar aan, uiteraard schoten we in de lach. Ook is een andere vriend gevraagd of hij mij zwanger had gemaakt. Want hij had een shirt aan met boeddha en de tekst “body of a god”en ik riep blij dat we het zelfde lichaam hadden. Super grappig maar nee, dat is ook niet de papa.
De papa was ook mee. Maar we laten elkaar altijd heel vrij. Het was alleen dit keer dat ik nergens alleen naar toe mocht lopen. JD is ook gewoon een schatje en beschermend over zijn “vrouw” en jongste ongeboren zoon. Super lief. Ik had dan ook altijd een “begeleider” mee voor de gezelligheid

Dus zwanger naar een festival? Als jij denkt ik kan dat wel hebben, gaan! Doe een extra rennie in de tas, maak duidelijk dat je een keer extra wil zitten en ga lekker feesten. Natuurlijk niet pal voor een box (duh). Maar laat je niet tegen houden door je buik. Je bent zwanger, niet gehandicapt! Feest en heb lol!

XoXo VinoNijn

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je