{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger met een slechte 20 weken echo

Als je maar gezond bent!

Afbeelding blog 'Zwanger met een slechte 20 weken echo'

Vandaag zijn we 18 weken en 6 dagen zwanger van ons 2e wonder! Ofja eigenlijk ons 3e wonder want helaas hebben we voor deze zwangerschap een miskraam gehad!

Maar laat ik vooraan beginnen! Na de miskraam ben ik direct weer zwanger geworden, wat een geluk! We waren op vakantie en was al een paar dagen misselijk dus toch maar een testje erop wagen en ja hoor positief! Uiteraard met meteen de nodige zorgen omdat de miskraam nog vers in je geheugen zit. Gelukkig heb ik hele lieve verloskundige en mocht ik met 6+2 al komen voor een echo. Wat fijn 1 baby en 1 kloppend hart, een opluchting en onzekerheid gleed van onze schouders. 

Omdat ik recent een miskraam had gehad mocht ik regelmatig op controle komen om even snel te spieken of alles goed ging en wat deed hij het goed! Je groeide perfect mee op het termijn. Uiteraard konden we niet wachten of jij je grote broer ging vergezellen als zusje of als broertje. De verloskundige deed haar gok op basis van de NUB theorie en een week later zouden we het zeker weten. Ja! Ze had gelijk een klein lief stoer broertje in aantocht, wat zijn wij dol gelukkig. Uiteraard cliché maar waar, meisje of jongen als je maar gezond bent. Als je dat maar bent...

Wij hebben met 12 weken besloten een nipt met nevenbedingen te laten doen en hier kwamen geen bijzonderheden uit, maar dat geeft geen garantie. 

Inmiddels ben ik 18+5 en we hebben de 20 weken echo. Omdat papa schisis (hazenlip) heeft hebben we eigenlijk een indicatie voor een GUO maar het ziekenhuis kon geen garantie geven dat papa mee mocht. Daarom hebben we toch gekozen voor de SEO (normale 20 weken echo). Gister was het dan zo ver, de spannende echo! Nu zouden we hopelijk horen dat je gezond bent en we je rond 16 april 2021 in onze armen kunnen sluiten. De echo vorderde en we zagen schitterende beelden van je lieve snuit, je handjes en je voetjes. De verloskundige sloot af met de woorden ik zie een heel prachtig mannetje maar ik heb 2 dingen gezien waar ik me zorgen over maak. Ze gaat met de echo terug naar je kleine hartje en daar is een plekje op te zien. Een white spot. Wat het betekende voor jouw gezondheid kon ze niet zeggen. Daarna ging ze naar jouw buikje, daar zagen we dat jouw darmen heel erg licht waren (echodense darmen). Ze zei meteen dat het niets hoefde te betekenen, maar ze kon geen zekerheid of garantie geven. Ze wilde ons toch met spoed doorsturen naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen voor een GUO. 

Hier kunnen we de volgende dag direct terecht en om 12 uur staat de afspraak. Jongen, papa en mama hebben geen Ooh dicht gedaan. Gedachten van links naar rechts en googelen durfden we niet. Lieve mensen om ons heen probeerde ons gerust te stellen maar wat als.. wat als je dan niet gezond bent?

Het is 12 uur en wij zitten gespannen te wachten. We krijgen de echo en een uur lang hebben we naar je kunnen kijken. Ze heeft alles weer van top tot teen gecheckt, maar mijn ogen zochten steeds naar de slechte dingen waar wij vandaag voor kwamen. Genieten was het even niet, zorgen namen de overhand. De echo was klaar en de echoscopist besprak de bevindingen met de gyneacoloog. Het volgende kamertje in waar we over jou gingen praten. Ben je wel gezond? En wat als je het niet bent? De mogelijke aandoeningen duizelen ons hoofd binnen. Kans op down, kans op taaislijmziekte, kans op een kinderziekte wat hersenschade veroorzaakt en nog een paar dingen meer. We moeten verder onderzoeken, we willen meer weten wat je hebt en of je wat hebt! Want die kans bestaat nogsteeds dat er mogelijk helemaal niets aan de hand is! Papa en mama hebben meteen bloed laten prikken op taaislijmziekte of we drager zijn en jou hier mogelijk mee ziek hebben gemaakt. En er is een extra buisje bloed bij mama afgenomen om te kijken of jij mogelijk die kinderziekte hebt. 

Nu is het wachten op die uitslagen! En dan moeten wij de keuze gaan maken of wij een vruchtwaterpunctie willen laten doen om alles uit te sluiten. 

Zodra wij meer weten over onze kleine baby en broertje zullen jullie het lezen in een nieuwe blog ♥️.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je