{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger in het coronatijdperk

Hoe ik dit heb beleefd

Afbeelding blog 'Zwanger in het coronatijdperk' Achtergrond blur afbeelding

Stiekem was het toch best zwaar.

Zeker omdat ik (behalve Rick) geen bezoek mocht ontvangen tot de week dat Nola geboren werd, en ik best een aantal keren een paar dagen ben opgenomen in het ziekenhuis. Pas toen Nola geboren werd, mocht één persoon per dag op visite komen: De eerste dag mijn moeder, de tweede dag Ricks zusje en de derde dag Ricks moeder. De rest moest helaas nog even wachten. 

De eenzaamheid werd me dan ook af en toe echt even teveel. Tuurlijk, je hebt wel een mini mensje in je buik zitten, dus echt alleen ben je niet op dat moment, maar ik miste toch wel de sociale contacten. En dat terwijl ik eigenlijk best wel introvert ben.

Dat Rick soms niet bij een echo mocht zijn, vond ik echt pittig.. Niet fijn als de tranen over je wangen rollen tijdens de echo's, vooral omdat Nola's papa er niet bij mocht zijn, in plaats van dat ik me echt kon focussen op die mooie echo's.

Ik heb ook geen babyshower gehad en dat vind ik tot op vandaag nog steeds jammer! Voor anderen stelt het waarschijnlijk niet zoveel voor, maar mij lijkt het ook heel leuk om je eigen babyshower mee te mogen maken, want wellicht maak ik die niet meer mee.

Ook de angst om corona te krijgen en dit aan Nola door te geven was en is nog groot.

Maar om onszelf nou volledig op te sluiten, zie ik ook niet zitten. Wel houden we ons uiteraard aan de maatregelen van het RIVM, of we het hier nou wel of niet mee eens zijn.

Vooraf had ik dit natuurlijk allemaal niet kunnen bedenken, dat er in de tweede helft van mijn zwangerschap zo'n virus zou opduiken in ons land! Maar zo zie je maar weer.. 😅

Ik hoop dat er snel een vaccin wordt uitgevonden en dit allemaal voorbij is! En, hoe onrealistisch ook, er niet nog meer slachtoffers vallen. 


Wat voor impact heeft het coronavirus op jou (gehad)? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je