{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger in de winter

Afbeelding blog 'Zwanger in de winter'

Zwanger zijn in de winter is een hele klus. Hormonen die door je lijf heen gieren en dan is het ook nog erg koud. Hier volgen een aantal tips om er voor te zorgen dat je gezond en warm de wintermaanden doorkomt.

Voeding

Als zwangere vrouw heb je altijd extra vitamine en mineralen nodig.Het is daarom erg belangrijk om te variëren en gezond te eten. Een zwangere vrouw heeft  tien microgram vitamine D nodig. Via normale voedsel krijg je drie microgram binnen.Het is daarom belangrijk om vitamine- D supplementen in te nemen. Vitamine D zorgt dat je lichaam voldoende calcium uit voeding opneemt. Ook speelt vitamine D een rol bij het ontwikkelen van de afweersysteem. In halverine, vis, magerine en volle melk zit vitamine D. De zon is ook nog een belangrijke bron voor Vitamine D.

Verkoudheid

Wanneer je weerstand te laag is door bijvoorbeeld oververmoeiendheid of een tekort aan vitamine, kun je sneller vatbaar zijn voor een verkoudheid of griep. Probeer voldoende te slapen en te bewegen, want dan kun je de verkoudheid en griep voorkomen.
 

Neusverkoudheid

Het kan voorkomen dat je last hebt van een verstopte neus. Je kunt een verstopte neus verlichten door te stomen. Als je het fijn vind kun je kamille toevoegen aan het water, maar je kunt ook alleen met water stomen. Probeer ook nog voldoende te rusten en fruit te eten.

Warme kleding

Als je nieuwe kleding koopt voor de zwangerschap moet je er rekening mee houden dat een strakke winterjas na een tijdje zal gaan irriteren. Schaf daarom  een warme  jas  aan die je buik genoeg ruimte geeft. Vallen is niet leuk en vooral niet tijdens je zwangerschap. Probeer daarom stevige laarzen te kopen die een antislip zool hebben. Als je toch valt, breng dan een bezoekje aan de gynaecoloog om te kijken of alles goed gaat met je baby.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je