{{ message.message }}
{{ button.text }}

ZWANGER, HET BLIJKT EEN TWEELING

Afbeelding blog 'ZWANGER, HET BLIJKT EEN TWEELING' Achtergrond blur afbeelding

Het was 22 januari 2018, ik was inmiddels een week overtijd. Mijn man zei, misschien is het tijd om eens een zwangerschapstest te doen. Zo nuchter als ik ben, ging ik de volgende ochtend vroeg uit bed zodat we de test samen konden doen. Ik verwachtte er niets van, het was namelijk pas de eerste poging om zwanger te worden en ik wist dat dit makkelijk een jaar kon duren.

Ik deed de zwangerschapstest en nog geen twee tellen later waren er al 2 duidelijke strepen te zien. Ik wist niet of ik het kon geloven, overdonderd maar blij ging mijn man naar zijn werk. Ik ging terug naar bed, althans dat was de bedoeling maar slapen kon ik natuurlijk niet meer.

Zodra de winkels open gingen heb ik nog een zwangerschapstest gehaald, met een week indicatie erop. Diezelfde dag deze test gedaan, +3 weken kwam er al snel te staan. Vervolgens de huisarts gebeld en deze op de hoogte gebracht en gevraagd wat ik moest doen. Daarna een afspraak gemaakt bij de plaatselijke verloskundigenpraktijk.

7 februari 2018 het was zo ver, we hadden de eerste afspraak bij de verloskundige. Het enige wat er door mij heen ging was: Als er maar een hartje klopt en als het maar in mijn baarmoeder zit…

Op de echo was een kloppend hartje te zien, de echoscopiste wilde toch nog even een inwendige echo uitvoeren want ze vroeg zich iets af...

Mijn man en ik keken elkaar aan. OMG het zal toch niet… Mijn man had een paar dagen geleden nog gezegd: “Let op hoor wij krijgen straks een tweeling”.

De inwendige echo werd gemaakt, ja hoor zei de echoscopiste ik zie het al: “Het is een tweeling!!”. Compleet overdonderd maar enorm blij hebben we dit nieuws ontvangen.

Er werden gelijk een aantal checks gedaan, om te kijken om wat voor tweeling het ging. Alle scenario's van verschillende vormen van een tweeling werden verteld. Wauw wat een boel informatie.

Het was waarschijnlijk een eeneiige tweeling met ieder een eigen vruchtzak, met één placenta. Ook wel een monochoriale tweeling genoemd.

Alle risico's werden benoemd, en ik moest vanaf dat moment, iedere twee weken op controle bij de gynaecoloog in het ziekenhuis. Het was belangrijk om de groei van de tweeling goed te volgen met de mogelijke risico's die er waren. 

Wordt vervolgd…

Liefs Anne

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je