{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger?! Het begin van een emotionele achtbaan.

Afbeelding blog 'Zwanger?! Het begin van een emotionele achtbaan.'

Op deze foto zat ons kleine prachtige meisje al in mijn buik, maar wat waren wij nog nietsvermoedend. Ik kan elk moment van deze dag nog zo goed herinneren. Daniël en ik hadden besloten om elke maand samen een "date" te doen. Wij besloten in november om als spontaan uitje gezellig te gaan schaatsen. En om deze gezellige dag af te sluiten gingen we heerlijk samen sushi eten. Ik wist dat ik al ongeveer twee dagen later was met menstrueren dan normaal, maar hé dat kon toch een keer gebeuren? Ik voelde wel heftige menstruatie-achtige krampen, dus het zou wel loslopen allemaal dacht ik. Geen moment dachten we echt dat ik zwanger zou zijn. 's Avonds besloten we toch maar een test te doen, onder het mom van "dan komt daar een negatieve uitslag uit en weten we ook weer dat ik niet zwanger ben en elk moment ongesteld kan worden". Maar... ja.... die test liep anders dan verwacht. Al snel kwam het tweede streepje tevoorschijn: is dit echt een positieve uitslag?! Ben ik echt zwanger?! Geschokt riep ik Daniël bij me. Aangezien ik nog meer testen had liggen, besloten we nog een test te doen: ook weer positief. Ik geloof dat ik in die nacht wel een stuk of 4 testen heb gedaan, omdat ik het niet kon geloven. En wat was dit het begin van een emotionele achtbaan. Een achtbaan van schuldgevoelens tegenover God, onzekerheid over onze toekomst en angst voor de meningen van anderen...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit is hoe mijn reis als mama begon. In mijn volgende post hoop ik jullie verder mee te nemen in deze reis!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je