{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger en popteam

Vervolg blog 1

Afbeelding blog 'Zwanger en popteam' Achtergrond blur afbeelding

We waren gebleven bij de echo van 8 weken. Alles was goed en gezond!!! 

En de volgende 4 weken was het afzien..  was 30 graden en liep zo'n 10 uur per dag 5 dagen in de week op terras leuk te glimlachen terwijl ik bijna van me stokkie ging.

Misselijkheid, overgeven, niks kunnen eten, hormonen, zweten, krampen, dizzy

Alles wat je maar kon hebben had ik, en dat was nog niet alles. Ook mentaal zat ik er zwaar doorheen. Met 12 weken mocht ik weer naar de verloskundige, na me verhaal te hebben gedaan en me verleden te hebben verteld vonden wij het verstandig om het popteam in te zetten. 

Popteam is een team in het ziekenhuis die vrouwen helpen naar de bevalling toe. Ik zat mentaal zo in de knoop dat alles uit de kast werd getrokken. 

Van maatschappelijk werk tot psycholoog en van ontspanningstherapien tot aan de gynaecoloog. 

De komende weken en maanden waren dan ook echt overleven! Vader die me nog steeds compleet negeerde en dan al die lichamelijke kwaaltjes, ik had echt alles tegen!! Mentaal was ik op. Draaide op automatische piloot en was niet te genieten. 

Maar het werd beter... met 15 weken echo was alles goed en de kleine is gezond! Ik wilde geen nipt test en derg. Daar ben ik te nuchter voor dus waren we blij met dit goede nieuws. 

De kwaaltjes deden nog steeds dagelijks hun werk maar ondertussen voelde ik wel de kleine al lekker rondjes zwemmen, en ja dan vergeet je echt even alles! 

Die paniekaanvallen, huilen om niks, piekeren, pijntjes, alles was even weg. Maar goh wat was ik toen de zwangerschap al beu! Het deed teveel met me. 

Ook de opeen na volgende weken was echt overleven! Van afspraak naar afspraak in het ziekenhuis.  Soms zag ik alle drie de ziekenhuizen van tilburg in 1 week, juist omdat alles samenwerkt maar prettig was anders...Werken werken en nog is werken, huis zoeken, babyspullen regelen, babykamer echt alles!! En ja dan die tot kwaaltjes die maar niet ophielden. En dan ook nog die rotvader die geen ballen heeft voor een fatsoenlijk gesprek. 

In de ochtend standaard overgeven. Daarna kon ik pas aan de koffie of iets eten. Maar ik moest gewoon eerst overgeven... vaak alleen maar slijm of gal maar het vieze misselijke gevoel was weg! Lang leve de zwangerschap! Pfff was er nu al klaar mee en ik moest nog zo lang. 


Wordt vervolgd,*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je