Snap
  • Zwanger
  • Gezond
  • post

Zwanger en last van de warmte?

Heb je last van de warmte? Slaap je slecht? Hoe ga jij er mee om? Hier mijn ervaringen!

Woelen in bed of extra laat naar bed gaan omdat je denkt dan makkelijker in slaap te komen. Misschien herken je het wel. Ik merk dat ik minder goed slaap met dit warme weer en ik merk dat het twee dingen met me doet.

Het ene moment zorgt het voor teleurstelling, ik baal ervan. Als ik ’s nachts elk uur op de wekker zie, komen de volgende gedachten voorbij ‘Wat jammer, gisteren ook al slecht geslapen, ik kan m’n nachtrust goed gebruiken’ en ‘Ik moet écht fit zijn voor morgen’. Ik merk dat ik de controle wil houden en in verzet ga met dat wat er is. 

Het andere moment merk ik dat er rust is, en dan bedoel ik: meer rust in mezelf. Dan zijn er gedachten als: ‘Het weer is niet iets dat we kunnen veranderen, dus me er druk over maken, heeft geen zin. Ook al slaap ik niet, met in bed liggen, geef ik mijn lijf ook rust.’ In plaats van de strijd aangaan,  ga ik mee met dat wat er is.

Het doet me wederom beseffen dat je altijd een keuze hebt. Een keuze in hoe je met de dingen om gaat. Dat wat er gebeurt is hetzelfde ‘het is warm en ik slaap minder goed’ maar hoe ik daarmee omga heb ik zelf in de hand. Een mooi bewustzijn want die keuzevrijheid heeft een groot effect op mijn stemming.

Carl Jung zei ooit: ‘What you persist, will resist’. Datgene waar jij weerstand tegen biedt, zal blijven bestaan. Met andere woorden, blijf ik in verzet, dan blijft de teleurstelling (en het niet in slaap komen). Ga ik mee met wat er is, dan laat ik los. Dan is er een mogelijkheid tot groei en verandering, ervaar ik rust (en val ik waarschijnlijk makkelijker in slaap). De keuze is aan jou!

10 jaar geleden

Hebben wij toevallig ook gedaan. Op de laagste stand dan wel, omdat ik nogal licht slaap. Maar het slaapt een stuk aangenamer.

10 jaar geleden

Ja precies een ventilator of middagdutje is ook een goede optie met het warme weer. Vandaag is het hier wat koeler, heerlijk!

10 jaar geleden

nat washandje van te voren, idd dingen losmaken en als je mogelijkheid hebt en je hebt nachtje slechter geslapen gewoon langer blijven liggen of middagtukje

10 jaar geleden

Wat ook kan helpen is de ventilator aan het voeteneind van je bed zetten, zorgt voor wat verkoeling waardoor je ook beter slaapt!