{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger en hoe vertellen we het?

Hoe vertel je het aan iedereen?!

Afbeelding blog 'Zwanger en hoe vertellen we het?'

Nadat we te horen kregen jullie zijn zwanger staat je wereld even stil. 3 jaar erna toe verlangd en nu is het eindelijk zover. Dan beginnen dan ook de vragen: “hoe gaan we het onze ouders, zusjes en opa&oma vertellen. wat gaan we doen met de kinderkamer, etc.” 

We hebben nog een paar weekjes gewacht voor we het vertelde aan iedereen. (Bij 9 weken ongeveer). We hebben voor iedereen kleine reageerbuisjes laten maken met daarin een houtje waarop stond “je wordt oma of opa of tante of overgrootopa en oma. Iedereen was natuurlijk super blij! Wat ook soms weer een beetje dubbel was. Want niet iedereen die we dit wouden vertellen heeft dit kunnen horen. Wellicht wel in het hiernamaals en daar hopen we dan maar op. 

Toen we eindelijk de 12 weken gepasseerd waren hebben we het de rest van de familie en vrienden verteld. Op werk had ik dit wel al eerder moeten vertellen ivm de onregelmatige diensten, de isolaties waar je als zwangere niet op mag en de lichamelijk zware arbeid die we toch verlenen. 

Op social media hebben we dit ook pas verteld bij 20 weken. Toen wisten we dat we zwanger waren van een jongetje en dat de kleine man gezond was. Toen hebben we dit gepost. Wel nog gedacht “moeten we dit wel posten. De mensen waren we het meeste mee omgaan weten het toch. Moet iedereen het dan weten?” Normaal posten we ook niet zoveel dus moet dat nu dan wel. Toch maar op instagram en facebook een bericht gepost. 

Afbeelding blog 'Zwanger en hoe vertellen we het?'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je