Snap
  • Zwanger
  • Gezond
  • post

Zwanger en fit... Deel 3 ;-)

Na alweer 6 lessen Zwanger en Fit te hebben gehad, hebben we aanstaande maandag alweer de laatste les! (Nee, eigenlijk de één na laatste; in november hebben we nog een terugkom-les met alle baby's).

Ik vind het eerlijk gezegd niet zo heel erg dat het alweer is afgelopen. Wel lekker dat ik daar niet meer heen hoef op maandagavond.

Tijdens mijn vorige zwangerschap deed ik dus aan zwangerschapsyoga, en dat was op donderdagavond, aan het eind van mijn werkweek. Heerlijk vond ik dat. Ging je gelijk lekker ontspannen het weekend in!
Nu moet ik dus sporten, aan het begin van mijn werkweek... Minder geslaagd eigenlijk...
Wel is het zo dat we nu een langere ontspanningsoefening doen op het eind, dat bevalt me wel! Mag je eindelijk lekker op je matje liggen zonder dat je hoeft te bewegen.
Ik heb ook niet het idee dat mijn conditie door het fitnessen nou echt op peil is gebleven ofzo, het lijkt wel of de oefeningen (vooral voor de benen) steeds zwaarder worden! Terwijl ze toch echt elke week hetzelfde zijn.
Maar wie weet merk ik het straks tijdens de bevalling... Dat ik onwijs sterke beenspieren heb ofzo. Je weet maar nooit waar het goed voor kan zijn ;-)

Maar ik heb dus al besloten, mocht ik nog een keer zwanger zijn, dan ga ik weer voor de zwangerschapsyoga, niet voor de fitness!

Nog meer dames die ervaring hebben met zwangerschapsyoga en zwangerschapsfitness? Wat vonden jullie leuker/prettiger?

10 jaar geleden

Voor na de bevalling lijkt het me misschien wel leuker ja, dan heb je ook weer wat meer zin om te bewegen waarschijnlijk, je bent ook weer wat soepeler en beweegbaarder dan ;-) Nu wil ik eigenlijk alleen maar liggen haha

10 jaar geleden

Hallo, Ik heb tijdens mijn zwangerschap ook yoga gedaan en heb er tijdens de bevalling erg veel profijt van gehad. Maar ook 's avonds voor het slapen gaan even de energie door je lichaam laten stromen, ontspannen en heerlijk het bed in! Nu ik inmiddels bevallen ben, doe ik de nagym van zwanger en fit! Daar ben ik erg tevreden over. Wat je zegt, fit in de zwangerschap vond ik niet perse nodig, de beweging die de yoga bood vond ik voldoende. De oefeningen naderhand vind ik des te meer belangrijk!