{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger en antidepressiva

Kan ik dit wel?

Afbeelding blog 'Zwanger en antidepressiva ' Achtergrond blur afbeelding

Eind maart,

De eerste lockdown was van kracht, ik had ondertussen een positieve zwangerschapstest in m’n handen.  Meteen schoot  het door mijn hoofd. 

Shit ik gebruik nog antidepressiva.. februari 2019 ben ik begonnen met het slikken van antidepressiva nadat ik al even aan het strijden was tegen een burn-out en een depressie. Precies een jaar later besloot ik af te bouwen. 6 weken zou mij dit kosten gezien de lage dosering. Maar van die 6 weken was ik er dus al minstens 2 zwanger.. 

gelukkig gebruikte ik een middel dat je ook kunt gebruiken tijdens borstvoeding en zwangerschap, maar fijn voelde ik mij er niet onder. 

Gelukkig ging het afbouwen vrij vlot maar nu? Ik wist niet  hoe ik zou reageren zonder medicijnen en ik kreeg deze kans ook niet omdat mijn hormonen het meteen overnamen. Je zou kunnen zeggen, had dan gewacht met zwanger worden, maar zwanger worden plan je niet. Je weet niet of het lukt en wanneer dan wel. 

In overleg met de verloskundige kreeg ik een verwijzing naar de POP poli. Wat een verademing om te weten dat er ook tijdens mijn zwangerschap hulp te krijgen was op psychisch gebied van mensen die ervaring hebben met psychische klachten en zwangere vrouwen 🙏🏻  


Weet je bent niet alleen, zoek hulp als je last heb van psychische klachten. Helemaal nu in deze tijd van Corona. Want normaal is dit allemaal niet. En een zwangerschap is bijzonder! Maar je kunt een zwangerschap momenteel niet meemaken zoals het zou horen. Onbezorgd en kunnen doen wat je wilt ❤️*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je