{{ message.message }}
{{ button.text }}

ZWANGER & AMBITIEUS?! & PER DIRECT STOPPEN MET WERKEN NA EXTREME VROEGGEBOORTE #zwangerenwerk

Deze week is het de week van zwangerschap en werk. Voordat ik voor mezelf ben begonnen heb ik jarenlang als online marketeer gewerkt bij diverse bedrijven. Zo ervaarde ik 2 zwangerschappen bij 2 verschillende werkgevers. En dit heb ik meegemaakt.

Afbeelding blog 'ZWANGER & AMBITIEUS?! & PER DIRECT STOPPEN MET WERKEN NA EXTREME VROEGGEBOORTE  #zwangerenwerk'

Deze week is het de week van zwangerschap en werk. Voordat ik voor mezelf ben begonnen heb ik jarenlang als online marketeer gewerkt bij diverse bedrijven. Zo ervaarde ik 2 zwangerschappen bij 2 verschillende werkgevers. En dit heb ik meegemaakt.

Tijdens mijn eerste zwangerschap werkte ik 32 uur per week. Mijn zwangerschap verliep super goed. Ik voelde me fit en heb mij geen dag ziek gemeld. Gelukkig ging DAT goed. Totdat ik mijn ambities uitsprak bij mijn manager. Want ik was niet van plan om stil te staan in mijn functie. Ik wilde doorleren en ontwikkelen en zelfs PROMOVEREN. Want ik dacht, een zwangerschap, betekent toch niet dat ik niet ambitieus kan zijn!? En dat vertelde ik dus aan mijn manager: Ik wil promoveren. En toen kreeg ik het antwoord: “Maar je bent toch zwanger? Je gaat het wel druk krijgen met je baby. Laten we eerst afwachten hoe dat gaat.” “Uhm pardon, jij bent toch niet zwanger, jij hebt niet eens kinderen!”, dacht ik later. Maar tijdens dat gesprek schrok ik van dat antwoord dat ik dichtklapte. Na de geboorte van mijn eerste dochter verdwenen mijn ambities niet. En merkte ik juist dat ik de tijd die ik niet besteed aan mijn kind, op de beste manier wil gebruiken. En vond ik mijn geluk in een andere baan.

Mijn tweede zwangerschap ervaarde ik weer bij een andere werkgever, een baan waar ik nog maar een paar maanden werkte. En dit keer was ik zwanger van een tweeling. Ondanks dat deze zwangerschap zwaarder was kon ik werken zoals ik daarvoor deed. Ik was blij met mijn baan en ook zij waren tevreden en hadden de intentie om met mij verder te werken. Helaas was de zwangerschap van korte duur en was ik na 24 weken bevallen van mijn tweeling. Hierdoor stopte ik direct met werken en ging ik een onzekere periode door wat ik vooral doorbracht in het ziekenhuis. Doordat ik niet wist wanneer ik weer aan het werk kon gaan is mijn contract helaas niet verlengd. Het voelde erg oneerlijk, nog steeds, omdat ik weet dat als mijn kinderen niet te vroeg waren geboren dit niet was gebeurd. Ik baalde, maar mijn focus lag op mijn kinderen.

Deze ervaringen hebben mij gelukkig sterker gemaakt en gezorgd dat ik meer ambities heb. Ik heb mezelf beloofd om beter terug te komen. En dit keer als eigen ondernemer. Heb je tijdens je zwangerschap ook wat meegemaakt op het werk? En hoeveel impact heeft je zwangerschap op jouw werk gehad? Laat het weten in de comment!

Liefs,

Dewi

Credits: Marjolein van Verseveld Fotografie

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je