{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwaar weer

Van de regen in de drup

Afbeelding blog 'Zwaar weer' Achtergrond blur afbeelding

Nou, daar ben ik weer..

Helaas nog niet met geruststellend nieuws..

Zoals in mijn vorige blog 'wisselvallige turbulentie' heb je kunnen lezen dat de zwangerschap nogal wisselvallig verloopt, vanwege bloedverlies en de bijkomende zorgen hiervan.
In dit blog stond ook dat ik mijn rust hoopte te vinden met de twintig weken echo.

Helaas heb ik deze rust niet gevonden. Sterker nog, de 'wisselvallige turbulentie' is op moment veranderd
in ' behoorlijke turbulentie'...

Hoe dat komt? Nou...

Ik heb geleerd met het goede nieuws te beginnen: de groei van de kleine is goed en alles zit er op en aan. Zo, dat was wat mij betreft het goede nieuws.. Nu het minder goede nieuws: de kleine had te weinig maagvulling en echogene darmen. (De darmen waren zichtbaar en dit is normaal gesproken niet zo.) De placenta leek een soort 'blaasjes, bloeduitstortingen' te hebben (om het maar een woord te geven) en er leek ook wat bloed zichtbaar in het vruchtwater.

We zijn doorgestuurd naar het academisch ziekenhuis voor een specialistische echo, zodat er meer duidelijkheid komt.

Nu nog een beetje naar waarschijnlijkheid goed nieuws: de darmen en placenta paste bij het plaatje bloedverlies. Dit zagen ze vaker bij vrouwen met bloedverlies en zou geen kwaad kunnen. De darmpjes zijn hierdoor zichtbaar, omdat de kleine van het vruchtwater drinkt en dit dus ook in de darmen belandt.
Volgens de verloskundige komt het regelmatig voor dat de darmen zichtbaar zijn en dat er achteraf niks aan de hand blijkt te zijn.
Fijn deze informatie, want als je via internet zoekt, word je niet bepaald vrolijk, dus.... niet doen... geloof me!

Ik kan mijn best doen te relativeren, rustig te blijven. Het verhaal lijkt logische, de kleine is goed gegroeid. Er is dus genoeg voeding. Het hartje is goed ect..., Ik krijg nu ook steeds meer informatie over bloedverlies en dingen die er mee (kunnen) samenhangen,
maar eerlijk gezegd: Ik ben geen persoon wat goed kan relativeren (dit wordt ook niet makkelijker met al die hormonen) en... dit een week lang volhouden tot de specialistische echo. Ik 'flip' helemaal...

Ik flip omdat ik een gezond kind wil, omdat ik door heel veel mensen nu 'zielig' wordt aangekeken en dit echt geen rust geeft, omdat mensen met 'verhalen' komen, omdat ik voel dat mijn naasten (zoals mijn ouders) zich veel zorgen maken, omdat mensen het 'goed' willen doen en me omhelzen en troosten, terwijl ik gewoon nu echt niet aangeraakt wil worden, omdat ik me overdag groot hou voor mijn lieve kinderen die ook vast een gezond broertje of zusje willen en
's avonds instort.

Ik ben groot fan van achtbanen en kan er geen genoeg van krijgen, maar deze 'zwangerschapsachtbaan' heeft nu wat mij betreft echt al teveel loopings gehad.... Ik wil en ik gun mezelf een positieve en goede specialistische echo.

Met deze wens, voor mezelf en voor mijn gezin, sluit ik dit blog af.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je