{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zou schoonmoeder het geweten hebben?

Na een heftige periode ben ik begonnen bij een nieuwe werkgever. Maar niet alleen de werkgever is nieuw..

Afbeelding blog 'Zou schoonmoeder het geweten hebben?'

Ik was erg zenuwachtig voor mijn eerste werkdag. Ik ben iemand die zelf de touwtjes in handen wil hebben en slecht tegen onbekende situaties kan. Ik was dan ook erg blij dat ik met een groepje tegelijk startte. Maar niet alleen daarom was ik zenuwachtig, mijn cyclus was een beetje overstuur.

In oktober hakken we de knoop door, we gaan voor een tweede kindje. We zaten toen natuurlijk niet in de meest gewenste situatie, maar konden rondkomen op één salaris. En wie zegt dat er wel meer zekerheid zou komen in de toekomst. Ik had bijna een jaar recht op ww, tijd genoeg dus om een buffer op te bouwen. 

In dezelfde week dat mijn laatste pilstrip op was, gebeurde ook het verhaal rondom mijn schoonmoeder. Hierover vertelde ik in een eerdere blog. 

In november gewoon ongesteld geworden. Ik stond hiervan te kijken, aangezien in oktober mijn cyclus overstuur was en ik twee keer ongesteld was.  Hopende dat mijn cyclus weer op orde was, zijn we er vol voor gegaan. Ons ingedutte sex leven werd nieuw leven ingeblazen. Want man! Wat is de pil libido verlagend bij mij. 

Op de eerste verjaardag van ons zoontje werd ik ongesteld. Een kleine teleurstelling van mijn zijde, maar mijn vriend relativeerde meteen. Hoelang moeten andere stellen er wel niet over doen. Bij zoonlief hadden we gewoon geluk gehad. Na weer een maand onbeschermde sex, werd ik op een vrijdag in januari minimaal ongesteld. Het zette niet door, zou mijn cyclus overstuur zijn? De test de volgende ochtend was negatief. 

Ik besloot een paar dagen te wachten en op mijn tweede werkdag 's ochtends nog eens te testen, hartstikke positief! Met een dubbel gevoel ging ik werken, want hoelang zo ik hier nog werken. Ik was immers aan het werk via een uitzendbureau.

Achteraf vind ik het erg bijzonder dat ik juist deze maand zwanger ben geworden. Dag 1 van mijn cyclus op de verjaardag van mijn zoontje, eisprong op de dag dat schoonmoeder begraven is.

Ik weet zeker dat mijn schoonmoeder wist dat we voor een tweede bezig waren. Maar ik blijf mezelf afvragen of ze geweten heeft dat ik zwanger was? Ik steun mezelf met de gedachte dat oma een plaatsje vrij maakte voor onze baby. Oma was op en kon en wou niet meer, vandaar dat deze gedachte mij steun kan geven. Oma had vrede met haar overlijden, hoe erg ze het ook vond dat ze haar kleinkinderen en toekomstige kleinkinderen niet zou zien opgroeien.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je