Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • hg
  • zwangerschaps

Zó zag ik een zwangerschap zeker niet voor me

Ik werk lekker tot 36 weken door en ga optimaal genieten van het zwanger zijn. Misschien nog een leuke vakantie tussen door en alles lekker klaarmaken voor de kleine komt.

Het verliep allemaal anders dan ik eigenlijk van te voren gedacht had. Met 14 weken kwam ik thuis te zitten en moest ik verplicht bedrust houden met zware medicatie voor zwangerschaps HG. Mocht een rondje in de tuin lopen en verder niks. Tevens een 9 maanden lang durende nierbekkenontsteking en een laagliggende placenta. En zo kan ik nog wel even doorgaan hoor. 

Er is een hele grote kans dat dit bij een 2e zwangerschap weer zo zal zijn maar we zijn er nu in elk geval op voorbereid mochten we ooit nog eens zwanger worden. Je weet dat het ook anders kan en niet iedereen een insta waardige zwangerschap heeft. Met een dikke buik op hakken loopt en geen kwaaltje niks heeft.

But it was all worth it!!

4 jaar geleden

Mijn hg werd erger naarmate ik meer ging doen. Ook een laagliggende placenta zorgde voor gevaar. Mijn verloskundige en de verloskundigen en gynaecologen die ik in het ziekenhuis zag hebben me dit verplicht. Als ik dit niet had gedaan had ons dochtertje er niet meer geweest en hoogstwaarschijnlijk zat ik er ook anders bij. Mijn hele zwangerschap heb ik een nierbekkenontsteking gehad, mijn urine had de kleur van cola en was continu uitgedroogd. Helaas nu na 7 maanden heb ik veel bijwerkingen van de medicatie die ik heb gekregen en loop ik 2 keer per week onder behandeling. Vroeger is niet nu... en iedere zwangerschap is helaas anders Luxje. Kan je niet vergelijken.

4 jaar geleden

Ben wel benieuwd wie jou dan bedrust voorgeschreven heeft, wij hebben nog nooit bedrust voorgeschreven en al helemaal niet aan mensen die thuis zijn. Vroegâh kreeg je bedrust op een donkere eenpersoons kamer zonder bezoek, ook geen partner, omdat ze er toen nog vanuit gingen dat het enkel psychisch was en je door deze maatregelen wel weer gewoon ging doen. Tegenwoordig weten we gelukkig beter. Acupunctuur en homeopathie kunnen overigens erg goed helpen bij hg.