Snap
  • Zwanger

Zo en hoe doe jij dat dan?

Met 2 pubers, een wanna be puber en een peuter puber in huis wordt die vraag zo vaak gesteld ...

Soms lijkt het allemaal heel soepel te verlopen in ons huishouden ... ( komt mede door het bezitten van een diploma organisatie en planning) en geloof mij de nadruk ligt op het woord LIJKT!

Toen onze oudste vorig jaar naar het voortgezet onderwijs ging kickte de puberteit ineens goed in. Alles zat er al op en aan ( lichamelijk gezien ) ook had ze een gezonde dosis verstand van ons meegekregen. .. zomaar ineens was het verstand verdwenen, ik heb zo vaak gesmeekt of de puberteit mijn kind terug wilde geven... Hij zag, kwam en overwon van mijn lieve, meegaande en luisterende kind en stopte er iemand in die continue zucht, aan de lopende band discussies opzoekt of ruzie is tegenwoordig ook hip en trendy... ook het egoïsme is enorm gegroeid en ik ... ik heb elk puber boek gelezen alle tekst en uitleg opgeslagen op mijn harde schijf in de hoop iets te kunnen vinden om deze opvoedtoestand in " goede banen " te lijden.

Aangezien er tussen onze oudste en tweede dochter een krap jaar leeftijdsverschil zit zag ik de bui al hangen en hou je vast ... die begint ook overheerlijk te puberen! Niet veel verschil met onze oudste alleen de intense explosies zijn bij haar nog net even iets intenser zo zit je heerlijk aan de thee en zo schreeuwt ze je huis bij elkaar en waarom ... 't blijft mij vaak een raadsel.

Dan hebben we onze 9 jarige wanna be puber die als ik vraag waarom ze doet zoals ze doet eerlijk zegt geen idee mam iedereen doet het ... hmmm mop ik vindt het er niet gezelliger op worden oh oke mam en daar is mijn moppie weer ( geloof me ik heb het ook bij die andere 2 gevraagd en die zeiden serieus jij snapt ook echt niks kill! ) ...

En daar is de jongste die tussen de eeuwige discussies, ruzies of andere perikelen heerlijk en vol gas de peuter puberteit in duikt ... zomaar ineens gaat ze liggen in de winkel, zet hartverscheurend haar tranen en brul sluis open en bezorgt mij bijna een wanhopig gevoel en dat alles omdat ze niet in dat (#@!) Apparaat mag die voor in de winkel staat ... als ik haar optakelt brult ze nog harder nee mama geen auw!

Serieus gebeurt mij dit! al met al verlaat ik met het zweet op mijn rug, 2 woeste pubers die geen energy drink mogen van mij een huppelende 9 jarige en een buiten zichzelf getreden peuter puber de winkel en voel de ogen van mensen in mij  rug priemen ... tot vorige week iemand zei jeetje ik heb zo'n respect voor jou ... je doet het toch maar met 4 kinderen en laat het er vaak nog heel makkelijk uit zien .... uhm nou bedankt en tot overmaat van ramp ben ik geen complimenten goeroe en krijg dus altijd een ontzettend rode boeI!  

Vervolgens heb ik heerlijk gekookt en zit mijn geliefde wederhelft te mokken als een opstandige puber die zijn bloemkool niet wil opeten en het enige wat ik kan is zuchten ... het wordt er serieus niet makkelijker op maar we blijven het met zweet parels op ons voorhoofd, natte rug van het zweet, een brein die op volle toeren draait gewoon proberen  .... niks is wat het lijkt zullen we maar zeggen! Mijn motto: morgen weer een nieuwe dag, nieuwe kansen om het iets beter te doen dan vandaag!

8 jaar geleden

Uhm ik denk dat als ik heel eerlijk ben ... ik zeker weet dat tegen de tijd dat de jongste door de puberteit heen is geloodst ik een kop met grijs haar heb en 2 nieuwe hartkleppen ... maar gewoon stug doorgaan haha

8 jaar geleden

Zo sluit ik de dag ook vaak af. Morgen opnieuw maar dan beter. Mijn kinderen zijn nog geen pubers maar als ik eraan denk(en nu lees) wat er me te wachten staat LIEVE HELP hoe overleef ik dat.

8 jaar geleden

hahaha ik heb met veel plezier je blog gelezen... gewoon omdat het zooooo ontzettend herkenbaar is. zelf hier mama van 2 pubers 13jr(bijna 14) en 15jr en een pre puber van 11jr + een dreumes van 16 mnd en een peuter van 3 jaar. bij mij zijn het allemaal knullen en soms begrijp ik echt niks van die jongens. en hier ook een man die zich soms ook als een mokkend kind op z'n eten richt met een gezicht van....dit vindt ik niet lekker. echt heb geen 5 maar 6 kinderen soms. vooral de oudste 3 hier ...daar wordt ik soms zo ontzettend moe van.... dat gekibbel... dat gezanik tegen elkaar en om wat ????? en vervolgens zijn het een (half) uur later weer de beste vrienden om weer 3 uur later tegen elkaar te ouwehoeren. echt soms hè.... puberteit...WAAROM ?! en ja dan krijg ik soms ook complimentjes van mensen als je idd dan net de boodschappen aan doen bent met het zweet op je rug, een dreumes die zit vastgesnoerd omdat hij anders in de winkelwagen gaat staan en een peuter die werkelijk alle boodschappen alvast pakt (waarvan hij vindt dat we ze nodig hebben en ja hij pakt ook doodleuk de eieren en loopt er de halve winkel mee door"kijk eens mama" ja heel lief maar die hadden we nog schat) en dat vinden andere mensen (of sommige iig) die vinden het zo schattig dat hij dat al kan...(ja heel leuk lach ik dan maar als een boer met kiespijn) en je doet het zo goed met al die kinderen.....pfff ze moesten eens weten... ik bedank altijd maar en zeg dan dat het bij ons thuis ook niet altijd rozengeur en maneschijn is. echt kan me geen leven zonder ze voorstellen want ze zijn echt m'n alles, maar soms is het gewoon best zwaar..... liefs suus

8 jaar geleden

Mijn antwoord is duidelijk genoeg bij de pubers ... zodra jij onze hypotheek betaalt mag je eisen stellen ...