{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zo en hoe doe jij dat dan?

Met 2 pubers, een wanna be puber en een peuter puber in huis wordt die vraag zo vaak gesteld ...

Afbeelding blog 'Zo en hoe doe jij dat dan?' Achtergrond blur afbeelding

Soms lijkt het allemaal heel soepel te verlopen in ons huishouden ... ( komt mede door het bezitten van een diploma organisatie en planning) en geloof mij de nadruk ligt op het woord LIJKT!

Toen onze oudste vorig jaar naar het voortgezet onderwijs ging kickte de puberteit ineens goed in. Alles zat er al op en aan ( lichamelijk gezien ) ook had ze een gezonde dosis verstand van ons meegekregen. .. zomaar ineens was het verstand verdwenen, ik heb zo vaak gesmeekt of de puberteit mijn kind terug wilde geven... Hij zag, kwam en overwon van mijn lieve, meegaande en luisterende kind en stopte er iemand in die continue zucht, aan de lopende band discussies opzoekt of ruzie is tegenwoordig ook hip en trendy... ook het egoïsme is enorm gegroeid en ik ... ik heb elk puber boek gelezen alle tekst en uitleg opgeslagen op mijn harde schijf in de hoop iets te kunnen vinden om deze opvoedtoestand in " goede banen " te lijden.

Aangezien er tussen onze oudste en tweede dochter een krap jaar leeftijdsverschil zit zag ik de bui al hangen en hou je vast ... die begint ook overheerlijk te puberen! Niet veel verschil met onze oudste alleen de intense explosies zijn bij haar nog net even iets intenser zo zit je heerlijk aan de thee en zo schreeuwt ze je huis bij elkaar en waarom ... 't blijft mij vaak een raadsel.

Dan hebben we onze 9 jarige wanna be puber die als ik vraag waarom ze doet zoals ze doet eerlijk zegt geen idee mam iedereen doet het ... hmmm mop ik vindt het er niet gezelliger op worden oh oke mam en daar is mijn moppie weer ( geloof me ik heb het ook bij die andere 2 gevraagd en die zeiden serieus jij snapt ook echt niks kill! ) ...

En daar is de jongste die tussen de eeuwige discussies, ruzies of andere perikelen heerlijk en vol gas de peuter puberteit in duikt ... zomaar ineens gaat ze liggen in de winkel, zet hartverscheurend haar tranen en brul sluis open en bezorgt mij bijna een wanhopig gevoel en dat alles omdat ze niet in dat (#@!) Apparaat mag die voor in de winkel staat ... als ik haar optakelt brult ze nog harder nee mama geen auw!

Serieus gebeurt mij dit! al met al verlaat ik met het zweet op mijn rug, 2 woeste pubers die geen energy drink mogen van mij een huppelende 9 jarige en een buiten zichzelf getreden peuter puber de winkel en voel de ogen van mensen in mij  rug priemen ... tot vorige week iemand zei jeetje ik heb zo'n respect voor jou ... je doet het toch maar met 4 kinderen en laat het er vaak nog heel makkelijk uit zien .... uhm nou bedankt en tot overmaat van ramp ben ik geen complimenten goeroe en krijg dus altijd een ontzettend rode boeI!  

Vervolgens heb ik heerlijk gekookt en zit mijn geliefde wederhelft te mokken als een opstandige puber die zijn bloemkool niet wil opeten en het enige wat ik kan is zuchten ... het wordt er serieus niet makkelijker op maar we blijven het met zweet parels op ons voorhoofd, natte rug van het zweet, een brein die op volle toeren draait gewoon proberen  .... niks is wat het lijkt zullen we maar zeggen! Mijn motto: morgen weer een nieuwe dag, nieuwe kansen om het iets beter te doen dan vandaag!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je