{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zijn we niets meer gewend...?!

Afbeelding blog 'Zijn we niets meer gewend...?!'

Wij hebben een schat van een dochter en hopen dat ze mogelijk nog een broertje of zusje erbij krijgt.
Nu sprak ik een vriendin die op het punt stond te bevallen van haar 2e kindje. Deze zwangerschap was niets zoals de eerste. Het was zo zwaar nu er al eentje rondliep ! Een andere vriending (die er inmiddels 2 heeft rondlopen) beaamt dit.

Toen begon ik te denken... Is dit echt of raken wij verwend. Mijn ouders komen uit een gezin met 7 en 9 kinderen. Uiteraard werkte mijn oma's niet. Althans niet in de traditionele manier. Een van mijn oma's was boerin op een grote boerderij. Das ook werk wat altijd doorgaat. En toch was het heel normaal om zoveel kinderen te krijgen.
Hoe kan het dan dat dit nu anders lijkt te worden ervaren?
Is dit omdat de sociale druk hoger ligt. Kinderopvang is duur, de kinderen van nu hebben veel (en duur) speelgoed, werk en dus voelen we meer druk...? of hebben we nu gewoon het idee dat kinderen meer vermaakt (moeten) worden dan vroeger..?

Ik merk dat mijn meisje de dure (en meestal gekregen) kado's links laat liggen en het meeste lol heeft met een oude tennisbal of als ze buiten mag ravotten. Ook laat ik haar lekker haar ding doen, zonder iedere beweging af te wegen of te waarschuwen. Wij zijn tenslotte ook met vallen op opstaan groot geworden.

Ik hoop dan ook maar dat een tweede lukt. Het zal best zwaar worden maar ik denk dat er zoveel moois voor terug komt.

Mijn motto is : het is gemakkelijk om te klagen maar lachen is gezond ;-)

 

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je