Snap
  • Zwanger
  • Gezond

ziekenhuisopname deel 3

Nadat ze me ''ontslagen'' hadden uit het ziekenhuis moesten er wat zaken geregeld worden.

Vervolg deel 2.


Ik mocht dan wel naar huis toe maar moest wel absolute rust nemen.... kleine stukjes in huis mocht ik lopen maar als ik bijvoorbeeld wilde gaan shoppen sja dan moest er een rolstoel mee zei de arts.

Ik haat een rolstoel maar wat moet dat moet, dus een rolstoel geregeld.

Manlief vond dit wel leuk en wou de rolstoel wel even uittesten dus wij gingen een stukje wandelen, na 10 minuten gewandeld was ik het zat en wilde naar huis toe ik voelde me echt bekeken...

De arts had gezegd als je de baby niet gevoeld heb in de avond moet je terug komen...

Jessie was met oma mee zwemmen op de camping dus werd later die dag thuis gebracht, zo hadden manlief en ik de tijd om even te concentreren op de baby..

Ik heb onder de douche gestaan want normaal werd ze daar wel wakker van en ging ze trappen, koffie gedronken (ze trapt nog net me maag er niet uit dan), mijn man heeft lief tegen me buik gepraat.

Ik heb rustig met mijn handen op mijn buik gelegen, me buik wat bewogen en ''gepord'' maar na 2 uur bezig ermee te zijn geweest geen trapje niks...

Mijn moeder kwam Jessie weer thuis brengen uitgelegd hoe de situatie was op dat moment, ook zij heeft alles nog uit de kast getrokken om die kleine aan het bewegen te krijgen... 

Niks werkte en na een paar uur proberen heb ik toch de verloskundige nog maar een keer gebeld, Zij heeft gelijk het ziekenhuis gebeld om te laten weten dat ik weer een CTG zou komen maken ivm minder leven..

Hup weer naar het ziekenhuis toe, weer 2 uur aan de CTG....

Na 2 uur aan de CTG kwam de gynaecoloog een echo maken, nou onze kleine meid was vol aan het trappen op de echo te zien maar ik voelde het gewoon niet...

Ze kon geen verklaring vinden hiervoor, dus werd naar huis gestuurd en moest zaterdagochtend om 11 uur weer melden.

Dan zouden ze een extra CTG maken en een echo om te kijken of alle doorbloedingen wel goed zaten..

Ik meldde mij netjes de volgende ochtend, toen wisten ze en niet van mijn komst af en er was geen plek....

Dus ik werd op de kraamafdeling gelegd op de kamer waar ik al 2 nachten had gelegen.

Weer 2 uur CTG, een uit en inwendige echo verder en een gesprek met de gynaecoloog...

De CTG zag er goed uit, de inwendige echo sja was duidelijk op te zien dat mijn baarmoedermond week aan het worden was en de uitwendige echo was alles in orde.

De doorbloeding van de placenta en navelstreng waren keurig... 

Maar euhmmm hoe zit het met het feit dat ik mijn dochter niet voel bewegen meneer de gynaecoloog!

Ja daar hadden ze geen antwoord op...

Het kon komen omdat ik antibiotica gebruik en harde buiken heb gehad, dat het allemaal wat ''verdoofd'' is.

Moest er maar op gaan concentreren en dan zou het allemaal wel goed komen...

Antibioticakuur afmaken en verder rustig afwachten, veel rust nemen en extra controles bij de verloskundige.

Nou oke.. dus ik ging met nog niet zo'n gerust gevoel naar huis toe, maar als hun zeggen dat er geen problemen zijn dan zou dat wel?

Maandagochtend even de verloskundige gebeld voor een afspraak deze week, ik kan vanmiddag terecht om even te praten en overleggen hoe nu verder.

Want van die gynaecoloog in het ziekenhuis werd ik niet echt super veel wijzer....

Ik hou jullie op de hoogte!

7 jaar geleden

Wat een stressvolle tijd zeg... Idd goed duidelijk laten maken wat ze nu precies willen en wanneer er aan de bel getrokken moet worden. Sterkte!

7 jaar geleden

ik heb een afspraak staan vanmiddag met de verloskundige en die gaat me maar even haar fijn uitleggen wanneer hun het nodig vinden dat ik weer aan de bel trek. Voel me niet lekker bij het feit dat me baarmoedermond week begint te worden terwijl ik pas 28 weken zwanger ben, is wel de tweede zwangerschap maar heb het gevoel dat het te vroeg is allemaal!

7 jaar geleden

Jeetje.. Als het aanhoudt en je je er onrustig door blijft voelen, poot stijf houden, laat ze het maar onderzoeken. Sterkte!