Snap
  • Zwanger
  • post

Wordt het een meisje of een jongetje?

Wij hebben ervoor gekozen om het geslacht van de baby niet te willen weten voordat ons kindje geboren is... Bij mijn eerste zwangerschap wisten we ook niet of we een meisje of een jongetje zouden krijgen en dit was erg spannend!
Toen we in het ziekenhuis aankwamen, lag er een roze en een blauw bandje klaar. Leuk, want het zou nu wel snel gaan gebeuren en welk bandje zou er straks om het polsje van ons kindje komen?

Vaak krijgen wij te horen van mensen dat je het niet zo vaak meer hoort dat mensen niet het geslacht van het kindje willen weten... Is dat zo? Bij ons in de omgeving zijn er juist maar weinig mensen die wel van tevoren het geslacht van het kindje willen weten...

En jullie? Wilden jullie het geslacht van het kindje al weten? En zo ja, met hoeveel weken wist je dit al en waarom wilde je het wel of niet weten?

Wij vinden het leuk om het een verrassing te houden. Hoewel is dus wel super nieuwsgierig ben nu.
Gisteren hebben we een pret echo gehad en de baby lag er heel mooi voor (het gezichtje in elk geval) en het was zo verleidelijk om te vragen of de echoscopiste even kon kijken of het een meisje of jongetje is, maar we hebben het toch niet gedaan...
Hoewel het me ook wel erg handig lijkt om te weten. Kleertjes kopen kan nu nog niet (behalve in het wit), en we moeten weer een meisjesnaam en een jongensnaam verzinnen. De babykamer heeft "neutrale" kleuren, en een geboortekaartje moet in zowel het roze als in het blauw beschikbaar zijn. Het is misschien wel wat meer gedoe, maar toch is het straks ook wel weer extra spannend.
Ik zal in elk geval nog ongeveer 13 weekjes nieuwsgierig zijn...

10 jaar geleden

Mijn man wilde het niet weten bij de eerste, want hij was er toch van overtuigd dat het een jongen zou worden. Tot hij ineens een droom had dat het een meisje zou worden en hij vreselijk ging twijfelen. Ik wilde het wel meteen weten, maar had wel zoiets als hij het niet wil doen we het niet. Na die droom wilde hij het wel weten en we hadden allebei gelijk, het is een jongetje. Deze keer willen we het wel weten, maar voornamelijk uit praktische overweging i.v.m. de kleertjes. En ook eigenlijk wel omdat ik er weer van overtuigd ben dat het een klein mannetje word. Ben benieuwd over 4 weken weten we het als het goed is...

10 jaar geleden

Bij de eerste 2 wilde ik ook niet weten wat het zou worden. Bij de oudste was een 20 weken echo ook nog niet standaard. Bij de jongste wel maar vond de spanning/verrassing veel te leuk. Nu ben ik zwanger van de 3e en laatste en wil ik het wel graag weten. Ik heb 2 heerlijke jongens. Over een week of 5 hopen we te weten of er ( eindelijk) iets roze in de familie komt of dat de kleertjes van de jongste weer in de kast mogen. Ik wil het dit x puur weten dat als het een meid of jongen wordt nu ook echt zo gekleed kan worden na de geboorte omdat het ook echt de laatste x is. Ben zelf wel benieuwd hoe ik het gavervaren het dit x ( in dien smurf mee werkt) wel te weten.

10 jaar geleden

Leuk zo'n blog met al die verschillende meningen. Wij hebben 4 kinderen en bij de eerste 3 werd er nog geen 20 weken echo gemaakt en hebben wij niet gekozen voor een pretecho omdat we toch niet wilden weten wat het werd. De 1e is een meisje, daarna een jongetje en toen weer een meisje. Toen ik zwanger was van onze 4e werd er wel een 20-weken echo gemaakt en wilden we het wel weten. En daar hadden we wel een speciale reden voor. Onze zoon is namelijk het enigste jongetje in de familie, mijn man heeft geen broers en zussen en mijn broer en schoonzusje hebben 2 dochters. Hij was heel verdrietig toen hun 2e kindje ook een meisje bleek te zijn en hij ervan uitging dat hij het enige jongetje bleef. Wij wilden dus zijn teleurstelling eerder hebben, voor het geval het een meisje bleek. Want als er een baby geboren wordt moet het feest zijn, en geen ouder broertje zijn die verdrietig is omdat hij zo graag een babybroertje wilde krijgen. En het was maar goed ook dat we het wilden weten, want het bleek een meisje te zijn. We hebben dat pas met 33 weken aan de kinderen verteld en idd was hij erg verdrietig. Ze mochten het van ons ook vertellen en dat hebben ze wel gedaan, maar er waren ook veel mensen die het toch niet wisten. Voor ons was het ook wel makkelijk, want al onze kids hebben 3 namen, dus nu hoefden we er maar 3 te verzinnen. En alles werd roze en rood, ook wel heel leuk om een keer mee te maken. Maar als dit van onze zoon niet gespeeld had, dan hadden we ervoor gekozen om het ook deze keer niet te willen weten, want de verrassing is het leukst. En toen onze 4e geboren werd, was hij er helemaal aan gewend en heel blij en trots met zijn zusje. En ik heel dankbaar dat we zijn teleurstelling niet hoefden te handelen bij de blijde gebeurtenis van de bevalling, die op zich goed was verlopen, maar wel complicaties had, waardoor ik nog een nachtje in het ziekenhuis moest blijven. Zijn verdriet had ik er op dat moment niet bij kunnen hebben. En het allerleukste, de 1e echte lach was voor hem...........

10 jaar geleden

Volgens mij is het (uit de reacties op te maken) toch ook echt zo dat de meesten het geslacht wel graag van tevoren willen weten. Ik snap jullie argumenten ook erg goed. Maar ik snap de argumenten voor het niet willen weten van het geslacht nog beter ;-)