{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wisselvallig optimistisch

Het vervolg op de reeks

Afbeelding blog 'Wisselvallig optimistisch'

Daar zijn we weer..
De foto bij dit blog zal misschien wel opvallen.. of niet natuurlijk! Het zal opvallen, omdat ik tot op heden iedere keer een echo foto heb gebruikt voor dit verhaal.

Deze foto past bij dit blog. Waarom?
Nou... dit is de eerste foto van 'mijn buik'. Deze foto is met moeite genomen. Ik wilde namelijk pas een foto maken als ik voorbij de 24 weken zou zijn.

Ik heb me nog niet willen hechten, nog niet kunnen en willen genieten. Puur vanwege de angst dat ik het misschien wel zou kwijtraken.. Ik zou graag weer leuke dingen ondernemen zoals een fotoshoot, bellypaint of ..., maar dat is best moeilijk. Ik kan die stap niet zetten voor mezelf. Ook nu nog niet...

Nu zit ik inmiddels alweer in mijn 27ste week. De tijd lijkt wat sneller te gaan nu ik de 24 weken gepasseerd ben. Ik heb ook het idee dat ik wat meer kan ademen. We kunnen gaan nadenken over namen, het geboortekaartje... Toch blijft dit allemaal met een ondertoon op de achtergrond.

Die ondertoon, die heeft verschillende redenen. Ik zal eens een update geven, zodat jij niet alleen op de hoogte bent, maar... zodat je de ondertoon misschien kan begrijpen.

Update:
- De controles in het ziekenhuis zijn tot op heden goed. Hiermee bedoel ik, de kleine groeit goed. Mijn situatie veranderd niet (jammer). We blijven dus dit pad bewandelen en zijn blij met iedere week erbij!
Het voelt wel heel bijzonder als ik met de 40 weken nog zwanger rondloop!
- Bij de controles wordt niet alleen naar de groei gekeken, maar ook naar mijn baarmoeder, placenta en baarmoedermond. Dit laatste, de baarmoedermond schijnt een indicatie te geven of je binnen nu en een korte tijd gaat bevallen. Deze is meer dan 3 cm bij mij en dat betekent dat dit voorlopig niet zal zijn, althans... volgend 1 specialist. De andere specialist zag niet in waarom we dit iedere keer moeten controleren. Dit staat namelijk los van het gevaar voor vroegtijdig gebroken vliezen. De baarmoedermond zou samenhangen met vroegtijdige weeën en daar is bij mij volgens de andere specialist geen angst voor. Wat een ellende, twee verschillende meningen en verhalen. Eerlijk gezegd, kan ik hier niet goed mee omgaan en wekt dit alleen maar meer vragen en zorgen op.
- Je krijgt ook steeds meer informatie en dit moet je een plaats geven. Informatie zoals de dingen die al bekend waren ( zie vorige blogs), maar ook informatie zoals ' bloedverlies zorgt voor meer poreuze vliezen, die eerder breken, ongeacht de placenta, moederkoek of dergelijke'. Soms vraag je je af, wat moet je met zo'n zin?
- Ik weet nu wat beter wat ze eigenlijk gaan doen als mijn vliezen breken. Ik word opgenomen in het ziekenhuis, krijg medicatie, waaronder weeenremmers en spuiten ter bevordering van de longrijping bij de kleine. Als dit werkt, worden oa. de weeenremmers na twee weken herhaald, hierna niet meer. Ze wachten dan af wanneer de bevalling zelf start. Ze wachten af tot 37 weken. Dan wordt het ingeleid.
Deze procedure geldt tot ik 37 weken ben, schijnbaar.
Het geeft rust om dit te weten. Stiekem wil ik ook graag vooruit kijken en hopen dat ik na 37 weken een beetje 'normaal' mag bevallen.
- Bij de laatste afspraak hebben we 45 minuten moeten wachten. Het was allemaal uitgelopen. Dat kan gebeuren.. wel merk ik aan mezelf dat het zitten in de wachtruimte me veel energie kost. Er komen namelijk best wel wat verdrietige aanstaande ouders voorbij. Dat verdriet grijpt me naar de keel en voedt mijn zorgen (en hormonen).
- Mijn huis is een rommel en voelt vies. Ik mag licht werk doen en kan om hulp vragen, maar dat is best moeilijk hoor! En, nog zo'n leuke zin van een specialist: 'Het advies is geen zware werkzaamheden, maar het is niet bewezen of het helpt...'
- En mijn lieve jongens, die hun best doen en ook het een en ander aanvoelen. Het doet me soms toch wel pijn dat ik even niet de moeder kan zijn die ik wil zijn! Ik hou me dan voor dat het tijdelijk is. Samen zoeken we naar vervangende leuke dingen en maken er het beste van!

Dit was de update.

Het zal geen verrassing zijn dat wij als gezin wel toe zijn aan een zomervakantie!

Op naar de volgende goede controle!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je