{{ message.message }}
{{ button.text }}

Win een masterclass van Tim Douwsma

Is jouw kindje ook een echte artiest en zit hij of zij vol met muzikale ideeën? Dan is de Sintersongwriter competitie echt iets voor jouw kind!

Afbeelding blog 'Win een masterclass van Tim Douwsma'

Op woensdag 9 november is de Sintersongwriter competitie van start gegaan en wij van Mamaplaats waren aanwezig bij de kick-off. 

Wat houdt de Sintersongwriter competitie in?

Speciaal voor alle muzikale wondertjes onder ons is HEMA de Sintersongwriter competitie gestart. Kinderen kunnen namelijk gemakkelijk hun eigen 'Sintersong' produceren, inzingen en zelfs verwerken in een echte videoclip! Dit doen ze middels de 'Sintersizer' in de speciale app. Alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen hun eigen Sintersong insturen en maken zo kans op een exclusieve masterclass van Tim Douwsma. Uit alle inzendingen zal Tim Douwsma samen met het team van HEMA 5 winnaars kiezen. Deze 5 winnaars zal hij persoonlijk gaan coachen op 30 november. Hierbij zal hij gaan werken aan de performance van de kinderen: hoe sta je zelfverzekerd op het podium, hoe ga je om met publiek, hoe moet je gaan staan etc. De 5 winnaars zullen ook gaan schitteren met hun eigen Sintersong op 30 november tijdens een optreden bij de levensgrote Sintersizer. Natuurlijk zijn er buiten de masterclass van Tim Douwsma ook nog een heleboel andere mooie prijzen te winnen! Zo maken de kinderen die meedoen iedere week kans op een weekprijs. De weekprijs gaat naar de Sintersong die de meeste likes heeft gekregen in die week. 

Tim roept alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar op om mee te doen met de competitie en een eigen Sintersong te maken. Het maken van je eigen Sintersong doe je door middel van de Sintersizer app welke je hier kunt downloaden.  

Vindt jouw kindje het nog lastig om een goede Sintersong te maken of vindt jouw kindje het juist heerlijk om met muziek bezig te zijn? Kom dan op 16, 19 of 23 november naar de Sintersizer-workshop met niemand minder dan YouTuber Nanne Meijer! Tijdens de workshop zal Nanne Meijer samen met twee singer-songwriters jouw kindje helpen bij het schrijven van het hun Sintersong. Meer informatie over de workshops vind je hier. De workshops vinden plaats op verschillende plaatsen door het land:

  • 16 november: Rotterdam
  • 19 november: Nijmegen
  • 23 november: Houten

Doe mee en wie weet wordt de Sintersong van jouw kindje wel een hit!

Wij spraken Tim Douwsma

De redactie van Mamaplaats kreeg een exclusief kijkje achter de schermen en mocht zelfs Tim Douwsma een aantal vragen stellen tijdens de kick-off van de Sintersongwriter competitie. 

Wat vind jij van het initiatief van HEMA om deze muzikale competitie te starten?
"Ik vind het ontzettend leuk, helemaal voor de kids! Zo leuk dat ze hun muzikaliteit kunnen laten zien, kunnen ontdekken, op een creatieve manier bezig kunnen zijn met muziek en dat de muzikaliteit van de kinderen wordt gestimuleerd." 

Wat moet een liedje volgens jou hebben om een echte Sinterklaas hit te worden?
"Oehhh dat is een lastige vraag.. Ik laat het voornamelijk bij de kinderen zelf. Waar denkt een kind aan bij Sinterklaas, schrijf dat op en probeer origineel te zijn. Je voelt dan vanzelf wel of een liedje lekker loopt, klopt en pakkend is. Ook vind ik het belangrijk dat ik blij word van de tekst, want dat is natuurlijk wel waar het Sinterklaasfeest om draait."

Wordt er buiten dat de kinderen een optreden winnen nog iets anders gedaan met het liedje?
"Buiten dat de kinderen op de dag van het optreden worden omgetoverd tot echte sterren, zal het liedje terug te vinden zijn op de website." 

Bekijk je alle inzendingen van de kinderen zelf? 
"Wij gaan zeker met het hele team alle liedjes beluisteren, kijken wat voor origineels daartussen zit en hoe goed het is. Er wordt dan een selectie gemaakt en daaruit worden natuurlijk de 5 beste gekozen welke een masterclass van mij zullen krijgen."

Wat hoop jij te zien van de kinderen?
"Het lijkt mij natuurlijk te gek om nieuw talent te ontdekken door deze competitie. Ook hoop ik dat kinderen hun grenzen durven te verleggen en zo niet alleen maar aan zingen denken, maar ook aan rap en hiphop, alles is mogelijk met de app". 

Tim heeft zelf natuurlijk ook gebruik gemaakt van de Sintersizer app en zo een Sinterklaas nummer geschreven. Dit nummer kun je terug vinden op de website

Volg HEMA's snapchat kanaal (hema_snaps) om op de hoogte te blijven van al het HEMA Sint nieuws! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je