{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wilden jullie het geslacht weten?

De 1e keer kozen we er voor om het toch te weten, maar de keer erna kozen we toch voor het andere. Waarom?

Afbeelding blog 'Wilden jullie het geslacht weten?' Achtergrond blur afbeelding

De 1e keer kozen we er dus voor om het te weten, maar we besloten wel om het voor ons te houden. We wisten vooraf dat veel mensen naar het geslacht zouden vragen of ons er op een of andere manier zouden achterhalen door middel van een raadseltje. Zelf ben ik daar niet van en al helemaal niet voor, want je kiest toch om het voor jezelf te houden, laat het dan uit respect ook zo. Maar dat is mijn mening hier gewoon over.

Maar goed.. De 1e echo dachten ze dat het een meisje was, maar ze zag het niet goed. We besloten dit te zeggen en nadat het wel duidelijker te zien was, en zeker een meisje was, besloten we het hierbij te houden. En het werkte, niemand vroeg door. Ik was bevallen en het klopte, niemand had achteraf door dat we een smoesje gebruikt hadden. Toen er een ander bevriend koppel wel in een raadseltje trapte, gaven andere al aan dat ons idee toch wel iets voor hun zou worden als ze zwanger zouden zijn.

Maar mijn bevalling was alles behalve een pretje. Het begon vrijdag ochtend en uiteindelijk is ze maandag morgen met een vacuümpomp ter wereld gekomen. Ik heb een ruggenprik gekregen, omdat ik zo moe was, maar helaas werkte deze maar aan 1 kant van mijn lichaam. Door de hechtingen, die weer wonden werden en allerlei andere rottige dingen die ik daardoor meemaakte, ben ik een jaar bezig geweest met er weer boven op te komen. Ik had problemen met mijn bekkenbodem, maar dat is uiteindelijk goed gekomen. Ik vond het vreselijk dat mijn lichaam me zo in de steek liet!

Ik was zo bang om voor een 2e te gaan en hield hier dan ook goed mijn mond over. Tot ik op een dag weer zo jaloers werd op de zwangere vrouwen op tv. Ik wilde een 2e! Ik ging praten in het ziekenhuis en de gynaecoloog gaf aan dat ik tot op het laatste moment nog mocht kiezen voor een keizersnee. Ik besloot er voor te gaan, maar de verloskundige gaf me een goede tip. Als je nu een keer besluit om het geslacht niet te weten, dan kun je je daarop focussen tijdens de bevalling. Ik besloot dat ik het niet wilde weten. Mijn bevalling begon al heel anders, met 36 weken en een paar dagen braken mijn vliezen (bij de 1e was dat niet eens gebeurd), ik moest nog 4 dagen rond lopen met gebroken vliezen en zou ingeleid worden. 
Ik heb zelf niet het idee dat dit destijds geholpen heeft, maar toch kies ik een volgende keer weer om het geslacht niet te weten. Gewoon omdat ik het wel wat vind hebben, om het een verrassing te houden. Ieder zijn ding toch! ;)

Wat besloten jullie? Mijn vriend wilde het eerst wel graag weten, maar begreep de achterliggende gedachten wel. Hij vond het ook weer wel iets leuks hebben om het niet te weten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je