Snap
  • Zwanger

Wil wel, past niet

Je zult wel denken er zijn koppels met grotere problemen om zwanger te raken, maar voor mij is ons probleem momenteel erg zwaar. Wij wonen namelijk in een appartement met 2 slaapkamers, een voor ons en een voor ons dochtertje. Het staat al 1,5 jaar te koop maar tot nu toe wel kijkers gehad maar verder niets. Maar goed meer mensen zitten met dit probleem, helaas. Wij willen heel erg graag een 2e kindje. Ik iets meer graag dan mijn man. Op dit moment hebben wij daar helaas de ruimte niet voor. Alles kan daar zijn wij ons zeker wel van bewust, maar we willen absoluut geen kind bij ons op de kamer laten slapen en een baby en kind van 2 is geen goede combi denken wij.

In de familie van mijn man waren wij de 1e die een kleintje kregen en nu is inmiddels de laatste (4e) zwanger van de 1e. En ja dan begint het weer te kriebelen.... Ik denk dat we nog maar eens goed de voordelen en de nadelen op een rijtje moeten zetten, want ik wil geen kids die erg veel qua leeftijd met elkaar verschillen. En sowieso ben je eerst 9 maanden zwanger (alleen is verhuizen in de laatste 1,5 maand niet handig) en je moet eerst nog maar eens zwanger raken. Kortom gaat er alweer minimaal als je geluk hebt (zoals de 1e keer zwanger raken) ruim een jaar overheen voordat er een kleintje in je armen ligt.

11 jaar geleden

Wij wonen ook klein 85m2......de meiden slapen nu ook samen en gaat echt heel goed. Suzannah heeft tot 10mnd bij ons op de slaapkamer geslapen en dat ging heel goed. Kwam ook omdat ze ons bijna ontschoten was en omdat ze zulke darmkrampen had dat het geen doen was om haar bij onze oudste op de kamer te leggen. Onze meiden verschillen 22mnd en is dus best moeilijk om ze alle twee in slaap te krijgen soms.....maar het gaat :D Wij hebben gekozen om de grote van ons huis onze kinderwens niet in de weg te laten staan omdat ik ook al 38jr ben en dan de tijd toch kort gaat worden om te lang te wachten. Wij zouden het nu niet eens anders meer willen.....hahaha zelfs als we groter zouden wonen zouden de meiden de eerste jaren zeker bij elkaar op de kamer willen slapen tot ze er echt te groot voor worden. Succes bij het maken van je keuze!

11 jaar geleden

Mijn eerste kwam nogal ongepland en wij hadden toen 1 slaapkamer: die van ons. Het kindje was meer dan welkom dus tja....kind bij ons op de slaapkamer en ik heb er geen seconde spijt van gehad. Wij hadden simpelweg geen geld voor iets groters dus geen keus. Hij heeft uiteindelijk 1,5 jaar bij ons op de kamer geslapen voordat we iets groters Was het pittig? Ja. Kost het je een hoop privacy? Ja. Maar toch..... Ik ben geregeld wakker geworden van babygebrabbel en een dreumes die een knuffelbeest op mijn hoofd timmerde. En ik had er geen seconde van willen missen, die momenten staan in mijn top tien van mooiste herinneringen. Je kunt gaan wachten tot alle omstandigheden 'ideaal' zijn, en er dan achter komen dat zwanger worden deze keer misschien moeilijker gaat of andere problemen tegen komen. Of je kunt er voor gaan en nu al weten wat je gaat tegenkomen en de 'problemen' danwel oplossen danwel met opgeheven hoofd tegemoet treden. Wens je in ieder geval suces!

11 jaar geleden

ja ook dit valt onder een echte dillemma! Misschien handig om jezelf een termijn te stellen en daarna toch maar voor een tweede te gaan onder deze omstandigheden? Dan hebben jullie in ieder geval iets meer duidelijkheid en voel je je misschien wat rustiger?