Snap
  • Zwanger

What to do for our little girl?

Zo’n drie jaar geleden zat ik rond deze tijd iedere woensdagavond bij de zwangerschapsgym. De meeste vrouwen waren toen zwanger van hun eerste kind, dus alles was nieuw. De “pufjuf” vertelde toen dat je bij de eerste druk bezig met het kamertje, kleertjes wast, alle rompers staat te strijken… en dat alles al weken schoon en wel ligt te wachten. Bij een tweede zou dit heel anders zijn…

En dat is het ook. Buiten dat de zwangerschap veel sneller lijkt te gaan, ben ik ook tot schaamte aan toe…nog weinig bezig met de kleertjes, spulletjes of iets dergelijks. Schandalig eigenlijk. Het lijkt daardoor dat ik er minder mee bezig ben en dat benauwde mij gisterenavond toch enigszins. Dus heb ik gisteren een lijst gemaakt: What to do for our little girl?

Mijn lijst is tot nu toe niet lang. Eigenlijk is het alleen een kwestie van kleertjes en roze spulletjes. De meeste spulletjes hebben we al. Het bedje staat al klaar, de box staat nog beneden, de commode kan gewoon gebruikt worden en in de kast moet ruimte gemaakt worden voor meisjes spullen! Verder wil ik natuurlijk nu wel roze accessoires. Een roze kammetje, speentje, flesje een kussenhoes met bloemetjes en andere heerlijke meiden spullen.

Toch ging ik even kijken wat ik nog had liggen van Tyler zijn baby tijdperk. Witte rompertjes kunnen makkelijk nog een keer gebruikt worden, want wat hebben ze die kleine keertje nu aan gehad? Ik bekeek de doos met kleding met een enorme glimlach. Dit kon ik nog gebruiken… en dat zou ook wel voor een meisje kunnen. Voorzichtig vouwde ik het op en maakte er een apart stapeltje van.

Manlief vroeg of ik het niet even moest wassen voordat het weer gebruikt zou worden. Waarom? Was mijn antwoord. Het was namelijk ook schoon de doos in gegaan. En dan te bedenken dat je bij een eerste alles eerst wast zonder wasverzachter of in sommige gevallen zelfs met apart wasmiddel…en nu? Gaat het gewoon zonder pardon de kast weer in…of zal ik er toch nog even een wasbeurtje aan wagen?!

 

11 jaar geleden

zo herkenbaar! hier zwanger van de derde spruit die we over tien weekjes verwachten. Het hout voor de verbouwing moet nog besteld worden, naam is nog niet zeker, geboortekaartjes ook nog niet naar gekeken..... nou ja gelukkig heb ik alles in roze en in blauw en slaapt de kleine waarschijnlijk weer een half jaar bij ons op de kamer. ach wat heb je nodig, kruikjes, badje, kleertjes en een bedje! hopelijk mooi weer deze zomer dan hebben we aan rompertjes genoeg ;-)ik ga trouwens alles nog wel even wassen en strijken denk ik... staat zo netjes. alleen heb ik niet echt een plek waar ik het kwijt kan succes!

11 jaar geleden

Haha wat leuk om te lezen dat het zo anders is. Je bent natuurlijk sowieso wel met andere dingen bezig als je al een kleintje hebt rondlopen. Ik heb net de eerste gehad, en inderdaad, met 30 weken al alles gewassen, gestreken, in de kast, etc. Ben benieuwd hoe het met een eventuele tweede hier zal gan! Geniet van je zwangerschap!

11 jaar geleden

Bij onze 1e was dat ook precies zo. Bij onze tweeling moesten we toch alles nog 1x aanschaffen en bij onze laatste hadden we alles al 2 of 3 dubbel. Wel heb ik idd alles nog een keer gewassen.