{{ message.message }}
{{ button.text }}

What to do for our little girl?

Afbeelding blog 'What to do for our little girl?'

Zo’n drie jaar geleden zat ik rond deze tijd iedere woensdagavond bij de zwangerschapsgym. De meeste vrouwen waren toen zwanger van hun eerste kind, dus alles was nieuw. De “pufjuf” vertelde toen dat je bij de eerste druk bezig met het kamertje, kleertjes wast, alle rompers staat te strijken… en dat alles al weken schoon en wel ligt te wachten. Bij een tweede zou dit heel anders zijn…

En dat is het ook. Buiten dat de zwangerschap veel sneller lijkt te gaan, ben ik ook tot schaamte aan toe…nog weinig bezig met de kleertjes, spulletjes of iets dergelijks. Schandalig eigenlijk. Het lijkt daardoor dat ik er minder mee bezig ben en dat benauwde mij gisterenavond toch enigszins. Dus heb ik gisteren een lijst gemaakt: What to do for our little girl?

Mijn lijst is tot nu toe niet lang. Eigenlijk is het alleen een kwestie van kleertjes en roze spulletjes. De meeste spulletjes hebben we al. Het bedje staat al klaar, de box staat nog beneden, de commode kan gewoon gebruikt worden en in de kast moet ruimte gemaakt worden voor meisjes spullen! Verder wil ik natuurlijk nu wel roze accessoires. Een roze kammetje, speentje, flesje een kussenhoes met bloemetjes en andere heerlijke meiden spullen.

Toch ging ik even kijken wat ik nog had liggen van Tyler zijn baby tijdperk. Witte rompertjes kunnen makkelijk nog een keer gebruikt worden, want wat hebben ze die kleine keertje nu aan gehad? Ik bekeek de doos met kleding met een enorme glimlach. Dit kon ik nog gebruiken… en dat zou ook wel voor een meisje kunnen. Voorzichtig vouwde ik het op en maakte er een apart stapeltje van.

Manlief vroeg of ik het niet even moest wassen voordat het weer gebruikt zou worden. Waarom? Was mijn antwoord. Het was namelijk ook schoon de doos in gegaan. En dan te bedenken dat je bij een eerste alles eerst wast zonder wasverzachter of in sommige gevallen zelfs met apart wasmiddel…en nu? Gaat het gewoon zonder pardon de kast weer in…of zal ik er toch nog even een wasbeurtje aan wagen?!

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je