{{ message.message }}
{{ button.text }}

Werkende IVF vrouwen

En als je zelf zwanger bent, vertel het dan gelijk aan de collega die met IVF worstelt. Niet vertellen of iemand ontwijken is vaak nog pijnlijker en stel je eens voor dat uitgerekend zij het via via moet horen. Je IVF collega heeft een zesde zintuig waarbij ze vaak als eerste aanvoelt dat je zwanger bent.Als je echt wilt weten wat IVF betekent in het dagelijkse leven van een girl next door, lees dan Paaseitjes zoeken in het AMC. Ook te leen bij je bibliotheek.

Afbeelding blog 'Werkende IVF vrouwen' Achtergrond blur afbeelding
Hoeveel belangengroepen zijn er voor werkende moeders? Tig vrouwennetwerken die zich op de werkende of ondernemende moeders richten en hun carrière. Ook in het bedrijfsleven wordt veel rekening gehouden met werkende moeders. Je kind naar de crèche brengen, thuiswerken als je kind ziek is, parttime werken, noem maar op. Maar… hoe is het met de groep werkende IVF-vrouwen gesteld? De vrouwen die dolgraag moeder willen worden en hier een zware strijd voor leveren? Die te pas en te onpas moeten haasten naar het ziekenhuis en hun agenda keer op keer last-minute omgooien voor een echo. Eén echo missen betekent gelijk een behandeling een maand opschuiven, elke echo is belangrijk en de datum en tijdstip wordt bepaald door het ziekenhuis. Ik werkte om de hoek van het ziekenhuis, ideaal zou je zeggen. Toch viel het in de praktijk niet altijd mee. Het kwam regelmatig voor dat ik de middag ervoor pas wist dat ik de volgende ochtend verwacht werd, vaak net op een tijdstip dat ik een overleg of een belangrijke klantafspraak in de agenda had staan. Ook kan je niet inschatten hoe lang de wacht- en behandeltijd is. Als IVF-vrouw deed ik zo hard mijn best, en nog voelde ik dat ik tekort schoot. Volgespoten met hormonen maakt het er niet makkelijker op. Hoofdpijn, moe, vervelend, depressief, prikkelbaar zijn veel voorkomende bijwerkingen. Werkende moeders hebben het óók zwaar, heus, maar zij hebben één, twee of drie kinderen. Heb jij een collega in een IVF-traject, probeer haar af en toe te ontlasten en te helpen. Zoals zij rekening houdt met jouw moederschap, is het fijn om onverwacht steun te krijgen of verrast te worden door een meedenkende collega. Een klein gebaar als zomaar een bloemetje, een kaartje of een geluksbrenger op haar bureau kan een groot verschil uitmaken. Want geloof me, het valt echt niet mee voor een werkende IVF-vrouw om alle ballen in de lucht te houden. Soms is het puur overleven. Ik had het geluk een lieve vrouwelijke manager te treffen die er voor me was, me begreep en naar me luisterde als ik het nodig had. En als je zelf zwanger bent, vertel het dan gelijk aan de collega die met IVF worstelt. Niet vertellen of iemand ontwijken is vaak nog pijnlijker en stel je eens voor dat uitgerekend zij het via via moet horen. Je IVF collega heeft een zesde zintuig waarbij ze vaak als eerste aanvoelt dat je zwanger bent.Als je echt wilt weten wat IVF betekent in het dagelijkse leven van een girl next door, lees dan Paaseitjes zoeken in het AMC. Ook te leen bij je bibliotheek.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je