{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wens Wonder Werkelijkheid

Al jong wist ik dat ik moeder wilde worden. Maar altijd is er die angst geweest 'Wat nou als het niet lukt?'

Afbeelding blog 'Wens Wonder Werkelijkheid' Achtergrond blur afbeelding

Wens- Wonder- Werkelijkheid

Dat is één van de zinnetjes die in je geboortekaartje gedrukt staan. 

En zo voelt het ook. Want stiekem had ik niet durven dromen dat je nu echt bij ons zou zijn.

Zoals vele anderen wist ik als klein meisje al vroeg wat ik wilde worden. 'Mama'...

Maar al snel was er die angst. Wat nou als ik geen kinderen kan krijgen? Wat nou als het mij niet gegund is? 

In 2010 kreeg een relatie met mijn huidige vriend. (Man eigenlijk) Maar dat klinkt zo oud. In 2015 zijn we getrouwd. De kinder wens was er altijd. Vooral van mijn kant. Want mijn wens was jong moeder worden. Maar we wilden eerst alles een beetje op de rit hebben. 

Ik vroeg wel eens aan mijn man, wat nou als het niet lukt... Hij zei dan wel eens (ALS GRAP) liefje, dan kopen we er toch één?

Hij zei het natuurlijk niet al te chique. Maar hij wilde me opvrolijken en hij had gelijk. Er zijn zoveel mogelijkheden om ouders te worden. Een kindje hoeft biologisch gezien niet van mij te zijn om er heel veel van te houden en hem/haar een goed leven te geven. En dat was precies wat ik wilde worden, MAMA! 

Toch had ik al snel had ik een positieve test in mijn handen. Dol gelukkig was ik. Me niet bewust van het feit dat het ook mis kan gaan. Natuurlijk wist ik het wel, natuurlijk had ik er over nagedacht. Maar dat gebeurde altijd bij een ander. Achteraf gezien een beetje naïef. Ja naïef dat was ik. Want al snel waren we drie miskramen verder en begon ik te geloven dat mijn gevoel klopte.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je