Snap
  • Zwanger

Wel of niet weten wat het wordt.....

Een spannende dag, een spannend moment. Wil je wel of niet weten wat het wordt? Wij zeiden ja tegen de 1e en 2e keer, maar de 3e keer????

Momenteel ben ik ruim 38 weken zwanger. We hebben een prachtige zoon van bijna 2 jaar oud. Voor hem is het nog wat onwerkelijk dat hij straks onze aandacht moet verdelen met zijn kleine zusje. Want ja, wij wilden bij de 20 weken zeker weten of we een zoon of een dochter zouden krijgen. 

Een koningskoppeltje dus! Wie had het kunnen dromen. Bij ons eerste kindje ging onze voorkeur sterk uit naar een jongen. Ik was eerst goed misselijk, maar mijn acné verdween. Volgens de schoonheidsspecialiste zou dit kunnen wijzen op een jongen. Geheel in spanning kregen wij te horen dat het inderdaad een jongen was, duidelijk te zien op de echo. Wij waren helemaal blij. Het verhaal van de acné was een fabeltje zei de echoscopist.

Toen we voor de tweede keer een 20 weken echo hadden, ging onze voorkeur natuurlijk uit naar een meisje. Wat is er nu mooier naar een zoon én een dochter en dan ook nog in die volgorde! Ook bij deze zwangerschap ben ik eerst heel misselijk geweest. Maar ik voelde mij "anders". Ik kon het niet omschrijven. En dit keer bleef ik last houden van acné. Zou het dan toch???  Dus op de dag van de 20 weken echo kregen wij het goede nieuws: We zouden een meisje krijgen! Ons gevoel zat toch goed en in mijn geval klopte het acné-verhaal weer! 

Nu ik zit te wachten op het moment dat onze dochter ter wereld wil komen, heb ik sterk het gevoel dat dit nog niet de laatste keer is dat ik zwanger ben. Ik ben er nog niet klaar voor. Dit kan gewoon niet de laatste keer zijn. Ook mijn partner deelt hetzelfde gevoel. Dus mocht het ons lukken, gaan wij zeker voor een derde kindje. 
Maar wij zijn al gezegend met een jongen én een meisje. Waar wij de eerste en tweede keer heel graag wilden weten wat het werd, weten we nu al dat we het een derde keer op zijn beloop laten en het een keer niet willen weten. Dan is de verrassing groot en kunnen we dat ook een keer meemaken. We hebben nooit begrepen waarom mensen het niet wilden weten, maar nu kunnen we toch dat gevoel delen. Het geeft een bepaalde extra spanning en die duurt ongeveer 20 weken langer dan dat we nu hebben gehad!

Maar eerst hebben we nog het mooie moment waarop we te weten komen HOE ons kindje eruit komt te zien. Want ook dat is een verrassing!

10 jaar geleden

Wij wilden het ook weten maar hebben het tegen niemand anders verteld. Dat is best zwaar, moet er telkens om denken dat ik me niet verspreek! Mijn partner heeft daar geen last van, maar ik wel!

10 jaar geleden

Wij hebben ook een 'koningskoppeltje', prachtig! Ik wilde het heel graag weten, van mijn man hoefde het niet zo nodig. En ja, na onze zoon hoopte ik wel echt op een meisje, dus toen het ook bewaarheid werd was ik supergelukkig. Succes met de laatste loodjes!

10 jaar geleden

Wij wisten het bij allebei, wel zo praktisch. De verrassing is bij een geboorte al groot genoeg....zit alles erop en er aan? hoe ziet ze eruit etc?

10 jaar geleden

Mijn kinderen wilden het zelf een verrassing laten, geloof ik, want ze lieten zich allebei mooi niet zien, al hadden we het gewild. (ik spiekte stiekem wel eens, maar mijn wilde niks weten)