{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wel of niet een derde kindje?

Afbeelding blog 'Wel of niet een derde kindje?'

Dilemma: wel of niet een derde?

Heel kort door de bocht is mijn situatie niet de makkelijkste. Ons gezin bestaat uit mijn man, mijn 2 zoons (1 van 13 en 1 van 8) en mijzelf. (tellen een hond, 2 katten en een konijn ook nog?)

Ik heb zelf ADD wat inhoud dat ik heel chaotisch kan zijn. Mijn oudste zoon heeft ADHD en een heftige Autistische stoornis. 

Ik ben zelf opgegroeid zonder broers of zussen omdat mijn ouders al ouder waren toen ik geboren werd. Het was gewoon niet meer mogelijk  voor hen om daarna nog kinderen te krijgen. Ik ben het dus niet gewend maar ik ben opgegroeid met het idee dat ik iets had gemist en besloot dus al jong dat ik graag een gezin met meerdere kinderen wilde. Zeker als ik vriendinnen zag die uit een groot gezin kwamen. 

Omdat ik 17 was toen ik zwanger was van mijn oudste was een logisch gevolg dat er qua tijd wat langer tussen hem en mijn tweede zat. En laat ik voorop stellen dat ik zielsgelukkig ben met mijn jongens. Ondanks alle stress die de oudste soms kan veroorzaken. Ik weet dat er ook mensen zijn die helemaal geen kinderen kunnen krijgen. Dus ik ben echt dankbaar.

Maar waarom word ik dan soms zo overvallen door een gevoel van gemis? In 2008 heb ik 2 miskramen gehad en nog steeds doet het pijn.? Het is een pijn die zo tastbaar is, ondanks alles wat ik gedaan heb om de verliezen uit 2008 een plaatsje te geven. Waarom verscheurt het me, voel ik me soms zo leeg?

Mijn man wil geen kinderen meer nu. Het leeftijds verschil tussen de jongste en een volgende zou ongeveer 9  jaar zijn. Dat zou verschillende moeilijkheden met zich mee kunnen brengen ten opzichte van mijn jongste knul. Bovendien heb ik als chaoot al moeite genoeg om mijn werk en huishouden in een goed vaarwater te leiden. Voeg daar nog eens de problemen van mijn oudste bij en ik vind helemaal dat hij gelijk heeft.

En toch…

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je