{{ message.message }}
{{ button.text }}

Weetjes over luiers

Op zoek naar leuke en interessante weetjes over luiers? Mamaplaats verzamelde de leukste feitjes en weetjes over luiers inclusief de beste luier aanbiedingen!

Afbeelding blog 'Weetjes over luiers'

Op zoek naar de goedkoopste luiers? Mamaplaats zette alle luier aanbiedingen op een rijtje!

Weetjes over luiers

  • De gemiddelde baby gebruikt ongeveer 1.800 luiers per jaar. Als je ervan uitgaat dat een luier per stuk ongeveer €0,20 cent zijn dan kosten luiers €360,- per jaar.
  • Hoe sneller je kindje zindelijk is, hoe minder luiers je gebruikt. Kinderen die wasbare luiers dragen zijn eerder zindelijk.
  • Het Nederlandse gezegde "iemand in de luren leggen" vindt zijn herkomst in de middeleeuwen. De uitdrukking betekent dat iemand zicht al te gemakkelijk door iemand laat leiden, op een manier dat deze persoon beetgenomen wordt. Luiers heetten toen nog geen luiers maar "luren" (enkelvoud: luur), en dit is later pas "luier" geworden
  • Katoenen luiers zijn pas beter voor het milieu als je ze langer dan 3 maanden gebruikt.
  • Kans is groot dat jouw baby begint te plassen zodra de luier af is. Om te voorkomen dat je de commode moet droogmaken is het verstandig om de luier na het losmaken een paar seconden losjes om laat zitten.
  • Voorkom lekken door de randjes van de luier altijd naar buiten te trekken.
  • Wanneer je kindje zindelijk wordt, en je dus geen luiers meer nodig hebt, verschilt per kind. Je kunt het natuurlijk wel stimuleren, maar vaak geven ze zelf aan wanneer ze eraan toe zijn.

Heb jij ook leuke weetjes over luiers? Deel het in de reacties.

Bekijk hier de meest actuele luier acties!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je