{{ message.message }}
{{ button.text }}

Weer niet..

Als je stopt met de pil

Afbeelding blog 'Weer niet..' Achtergrond blur afbeelding

Afgelopen zomer zeiden mijn partner en ik tegen elkaar de beruchte woorden “zullen we er gewoon voor gaan?”. Toen stopte ik met de pil.

Ik werd ongesteld en was er vrij zeker van dat het snel zou lukken. Mijn lichaam laat me nooit in de steek. En natuurlijk gaf ik mezelf de tijd om een regelmatige cyclus te krijgen na 6 jaar pil gebruik.

Als snel kreeg ik mijn acne weer terug, een van de redenen dat ik trouw bleef aan mijn pil. Mijn cylcus werd regelmatig na 2 maanden, ik begon met foliumzuur. Helemaal voorbereid.

Nu een ruim half jaar verder vraag ik me vaak af wanneer het nu eens raak zal zijn. Mensen vragen bijvoorbeeld waarom ik de laatste tijd zo’n last heb van mijn puistjes, terwijl ik eigenlijk niet wil dat iemand weet can ons “proberen”. Mijn partner en ik praten er maar weinig over, juist omdat we elke maand allebei teleurgesteld zijn. Wat valt er nog te zeggen?

Ik ben me er ook van bewust dat een half jaar pas kort is! Maar als je de cijfers bekijkt? De helft van iedereen die begint is binnen 3 maand zwanger. En nog eens 70 procent binnen 6 maand. Waar hoor ik dan bij?

Elke maand kijk ik uit naar het verlossende moment van ja of nee, omdat een ‘ik weet het nog niet’ nog veel erger is. En wat heb ik liever: een negatieve test? Of geen test?

Hoe gaan jullie hiermee om? Laat het me weten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je