{{ message.message }}
{{ button.text }}

Weer een positieve test

Wanneer een positieve test je geen blijdschap meer geeft..

Afbeelding blog 'Weer een positieve test' Achtergrond blur afbeelding

Onze "eigen" arts heeft aangegeven dat wanneer we met de bloedverdunners willen starten, we een ander ziekenhuis moeten kiezen. Zij zien er geen meerwaarde van en ik ben niet welkom wanneer ik hier mee wil starten. Ik denk dat de second opinion voelde als een steek onder water, maar ik wilde dit koste wat kost proberen.

Het UMC verwees mij door naar Rijnstate Arnhem en ik kreeg gelijk voor een maand bloedverdunners mee. Ik mocht starten direct na de positieve test. Eigenwijs als ik ben, ben ik een paar dagen na mijn eisprong gestart. 
Bij de meeste miskramen ging in de dagen na de positieve test mis, en ik wilde niet "te laat" beginnen.

Wanneer ik mijn eerste afspraak heb om te overleggen wat het plan van aanpak is, kan ik de arts vertellen dat ik al 5 weken zwanger ben. Een korte afspraak, want een plan van aanpak hoefde nu niet gemaakt te worden. Na 1.5 week mocht ik terug komen voor een eerste echo.

De dagen kruipen voorbij, en iedere keer als ik naar het toilet ga, heb ik weer een klein feestje omdat ik weer geen bloed zie.
Ik voel me niet zwanger en ik heb er geen vertrouwen in dat het nu wel goed gaat.

Als we na 1.5 week eindelijk mogen komen voor een echo, blijkt er een minihartje te kloppen. Dit hebben we nog nooit gezien. Fantastisch. Blij zijn durf ik niet. We hebben nog 6 risicovolle weken te gaan. 
In de weken die volgen, laat ik op eigen kosten, iedere week een echo maken. Ik kan ongeveer 1 dag blij zijn, maar de volgende dag ben ik alweer ongerust.

Met 12 weken laten we weer een pretecho maken. We krijgen een beweeglijke jongen <3 *Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je