{{ message.message }}
{{ button.text }}

Weer die mijlpaal, de eerste schopjes!

Wat blijft het leuk en bijzonder, een mooi wonder :) Al is het nu de derde keer dat ik het ervaar..

Afbeelding blog 'Weer die mijlpaal, de eerste schopjes!' Achtergrond blur afbeelding

Bij de laatste controle bij de verloskundige, nu alweer meer dan 2 weken geleden, zei ze al dat het niet lang zou duren tot ik het kindje zou gaan voelen.
Dan kom je thuis, en omdat het ook de derde is dan denk je ook jaja...het kan misschien elk moment wat zijn, weer die eerste keer je baby voelen, maar ik had nog niet een overtuigend gevoel gehad dat het ook werkelijk de kleine was.
De dagen vlogen voorbij, inmiddels week 17 weer aangebroken, de laatste dag die week toen ik in bed lag met mijn man lag ik even op mijn rug en voelde ik linksonder 2x een tikje leek het, maar ik vond het niet echt duidelijk en twijfelde weer of het nou écht de baby was..

Dan komen we aan in week 18, inmiddels werd ik zelfs wat ongeduldig en twijfel je toch weer even, zou alles nog oké zijn??
Zo raar dat ik dat soort dingen dan gelijk ga denken, al kan het misschien ook nog even duren tot ik wat voel, elke zwangerschap is anders..Maar de tweede zwangerschap had ik al in week 17 iets gevoeld en mijn man kon het zelfs van de buitenkant voelen!
Laat staan ons eerste kindje, dat was pas week 22/23 dat ik echt duidelijk wat had gevoeld, grappig hoe het verschilt en je het toch beter voelt bij een volgende zwangerschap.

Gisteren stond ik even onder de douche, en het was mijn eerste dag dat ik mij goed voelde, geen vieze nasmaak van al het eten, dus ik kon lekker ontspannen bij het douchen zonder dat ik naar werd, ik voelde dat mijn buik van onderen hard begon te worden en ineens was het raak hoor....daar waren de eerste schopjes die nu duidelijk waren, en de kleine liet zich daarna nog vier keer even merken, weer zo'n mooi eerste moment van dit kindje.
Enige waar ik nu echt last van heb sinds deze week is mijn onderrug weer...bij elke zwangerschap gehad maar de pijn is echt heel naar, het zijn van die felle steken dat ik soms geen stap vooruit kom...Maargoed, we weten waar we het voor doen denk ik dan, al blijft het heel naar en vraag ik mij af of hier iets voor op de markt is wat misschien wat zou verlichten..

Hoe dan ook, deze mijlpaal ga ik noteren in het zwangerschapsboekje.

Hoe lang duurde het bij jou toen je echt zeker wist dat je de baby voelde?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je