{{ message.message }}
{{ button.text }}

#week 6 zwanger

Ik ben zwanger en zal jullie hier vertellen over mijn weken.

Afbeelding blog '#week 6 zwanger'

OMG ...

Ik ben in de zevende hemel beland, ik kan het gewoon nog niet bevatten. Ik word MAMA ... Hoe bizar is dat? Ik ben zo super blij en zo super onzeker tegelijk. Ik wist dat er iets aan de hand was, omdat ik overtijd was. Maar dat was al eens gebeurd. Maar nu had ik zo'n bizar gek gevoel. Als ik terug kijk, zijn het allemaal signaaltjes geweest van mijn lichaam; chagarijnig, puistjes, vervelend buikpijn gevoel. Toch stond ik er nog niet bij stil, maar het zijn wel klassieke signalen.

Toen ik erachter kwam, ben ik gewoon even snel tijdens werktijd snel een test gaan scoren bij de etos. En ik kan je vertellen dat hij in mijn tas brandde. Ik moest mij inhouden om niet direct de test te doen op kantoor, want ik wist dat het gewoon moest kloppen. Maar ik heb mij ingehouden, als ik het namelijk had gedaan, hadden mijn collega's het direct aan mij gezien. Zeker mijn collega Vera, want die weet dat ik al een half jaartje bezig ben om zwanger te raken.

Dus hield ik het vol tot ik thuis kwam en direct de badkamer in ben gedoken. Na een paar minuten durfde ik pas te kijken. En ja hoor, een positieve test. Ik belandde in een soort roes op dat moment. Ik voelde even niets. Tegelijk dacht ik dat het niet waar was. Ik wilde nog we 10 testen doen.

Ik dacht, leuk om mijn man helemaal niets te vertellen wanneer hij thuis zou komen en het nog even een verrassing te houden tot ik een originele manier zou weten hoe ik het hem zou vertellen. Maar hij zette nog geen teen over de drempel en flats daar gooide ik het hele verhaal eruit. Daar stonden we dan even samen. Elkaar aankijkende van ongeloof. Dat duurde niet lang, we vlogen elkaar in de armen. Wat een mooi momentje!

Ik ben gelijk even langs de huisarts gegaan - die natuurijk weinig kon doen dan mij feliciteren en wat uitleg geven. Ik kon hem vertellen dat we allebei gezond hadden geleefd de afgelopen tijd en dat ik vitamine had genomen en foliumzuur. Toch best gek, je kunt nu eigenlijk helemaal niets doen dan wachten. Best lang ook eigenijk.

Samen met mijn man besloten we om het aan niemand te vertellen tot we 8 weken zijn. Maar ook dat lukte niet. Ik ben een drama als het gaat om dingen geheim houden. Ik had mijn moeder aan de lijn en ik kon gewoon niet normaal uit mijn woorden komen, bleef ze maar doorvragen of er iets met me aan de hand was. Toen hebben we de auto gepakt en zijn we erheen gereden en hebben we het verteld. Dit wordt hun eerste kleinkind, dus ze waren zo blij. Vervolgens zijn we direct langs de nadere opa en oma (bijna dan) gereden en hebben het ook verteld.

Nou, so far so good.

Ik lees al heel lang mee op Mamaplaats, maar nu ik zwanger ben leek het mij leuk om steeds een blogje te schrijven over mijn weken.

Dus tot volgende week, dan schrijf ik over week 7 van mijn zwangerschap.

Week 6: Er zit een frutsel in mijn buik

me

Week 6 zwanger:
- Baby : is nog een frutseltje
- Ik: eerste signaaltjes van de HCG, drink veel water, drink minder koffie, eet gezond, slik vitamine voor zwangere vrouwen, en ben ultra gelukkig :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je