{{ message.message }}
{{ button.text }}

WEEK 32: WIJ ZIJN ER (BIJNA) KLAAR VOOR!

Althans, dat denken we. Want hoe weet je nu wanneer je er écht klaar voor bent?

Afbeelding blog 'WEEK 32: WIJ ZIJN ER (BIJNA) KLAAR VOOR!' Achtergrond blur afbeelding

De baby ligt al laag, volgens de verloskundige. De controles bij de verloskundige, die ik eens in de twee weken heb, zijn ook elke keer geruststellend. Ik ben nu bijna 8kg aangekomen en mijn buik is iets kleiner dan de gemiddelde buik máár die kan zo ineens weer een groeispurt krijgen!

Elke week, steeds een stukje dichter bij de uitgerekende datum en telkens een stapje verder in de voorbereidingen voor de komst van onze kleine vent. Het kamertje is af, denken we. We willen nog wat leuke beestjes aan de muur hangen om de kamer wat meer babykamer te maken, maar that's it. Toch heb ik elke keer het gevoel dat we nog iets belangrijks in de kamer missen, ondanks ik tientallen checklists af ben gegaan. 
De laatste spulletjes die we moesten hebben (volgens de checklist) zijn besteld en onderweg. Het blijft elke keer zo leuk als we weer wat nieuws aanschaffen voor de beeb! Heel veel hebben we ook niet zelf aan hoeven schaffen maar hebben we van familie, vrienden of vrienden van familie en andersom gekregen! Echt heel fijn en lief.
Met het geboortekaartje zijn we bezig. Een vriendin, die helemaal in het wereldje van ontwerpen zit, ontwerpt deze. Nu ik dit schrijf bedenk ik me wel dat ik nog alle adressen moet opschrijven van onze familie en vrienden die het kaartje zullen ontvangen! Ik vergeet zó ontiegelijk veel dat ik dit ook maar even toevoeg aan mijn to-do-before-week-36-list. 

Ondanks dat we al zoveel informatie hebben gekregen en hebben gedaan zitten we nog wel elke keer met vragen. Maar het zijn meestal vragen waar verschillende antwoorden op te geven zijn of ja.. eigenlijk maar één antwoord: Doe waar je, je zelf goed bij voelt. Maar hoe moeten wij dat nou weten? Wij worden voor de eerste keer papa en mama. Hoe dicht we bij de uitgerekende datum komen hoe meer ik mij afvraag hoe en of ik het wel goed genoeg zal doen! En wat is goed genoeg? Ik zal het toch pas merken als de baby er is, denk ik..
Maar wanneer kan ik het beste de kleertjes wassen? Ik dacht zelf over een week twee. En is een matrasbeschermer nodig? Ook geloof ik die checklists niet en vergelijk ik tientallen lijsten met elkaar om te kijken of er iets bij staat wat de ene lijst wel heeft en de andere niet. Ik had mij nog zo voorgenomen om niet zo'n mama te worden.

Dat de moederkoek er nog uit komt na de geboorte van je kindje wist ik. Maar niet dat dit een half uur kan duren en dat je er echt van moet bevallen, dus persen, duwen en trekken! Zijn er nog meer van die dingen die ik moet weten? 

16 oktober hebben we de groeiecho, waar ik heel erg naar uitkijk! Eindelijk weer onze mini weer zien. Wel weer spannend, zal alles nog goed gaan met 'm? Die zelfde dag op de avond hebben we een voorlichting georganiseerd door het verloskundige centrum waar ik bij aangesloten zit. Die avond krijgen we informatie over het voorbereiden van de bevalling etc. Dus misschien worden daar weer een hoop vragen beantwoordt.

Vanavond voor het eerst naar zwangerschapsyoga! Hehe, werd tijd. Was al bijna vergeten (wat veel voorkomt de laatste weken) dat ik mij ervoor had ingeschreven. Ik ben heel benieuwd en zal in mijn volgende blog over vertellen!

O ja, de naam staat zo goed als vast, maar die vertel ik nog lekker niet! ;-)

XOXO

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je