{{ message.message }}
{{ button.text }}

Week 27: Op naar het derde trimester!

Het tweede trimester is als een speer gegaan, zo snel! Het meeste is inmiddels al geregeld en gemaakt.

Afbeelding blog 'Week 27:  Op naar het derde trimester!' Achtergrond blur afbeelding

Sinds de afgelopen week merk ik dat ik sneller groei en aankom. Nog steeds een bescheiden buik, voor bijna 27 weken, volgens mijn omgeving.
De ene dag heb ik veel energie. Zoals afgelopen zondag, toen we naar de History Race in Zandvoort gingen. Maar daarna heb ik wel een dag nodig om weer bij te komen. 
Ook ben ik met mijn lieve oma op pas geweest om een badje, Nijntje muziekmobiel en hydrofiele luiers te kopen. Weer wat spulletjes die van het lijstje kunnen. Vandaag hebben Nick en ik ook het een en ander besteld op Wehkamp, luieremmer, badcape, kapset, washandjes, kruikjes en heeele schattige Ugg slofjes! Ik vind het zo leuk om spullen te kopen voor de mini, we hebben dan ook zó veel nodig. Nou moet ik zeggen dat we ook al heel veel hebben gekregen van onze lieve familie en vrienden, erg lief!

Het eerste trimester stond voor mij in het teken van beseffen dat ik zwanger ben en hieraan wennen. Ziek zijn. Letten op voeding; goed eten. En mij constant zorgen maken en bang zijn voor een miskraam.
Het tweede trimester was super, niet meer ziek. Mijn buik begon te groeien, nog niet heel groot maar wel zichtbaar. Ook voelde ik de mini voor het eerst, eerst dacht ik dat het mijn darmen waren maar een week daarna besefte ik dat het ons ventje was! Ja ja, een jongetje, daar kwamen we ook achter in het tweede trimester. Ik moest leren leven met het feit dat ik nou eenmaal sneller vermoeid ben dan wanneer ik niet zwanger ben en legde mij hier dan ook maar bij neer. Erg veel vreetkicks of rare eetgewoontes kreeg ik niet dit trimester maar áls ik ergens zin in had dan wilde ik het ook meteen, ik (lees:Nick) deed er alles aan om het te krijgen of het nou uit de supermarkt, de Mac of het pannenkoekenhuis was!
Tijdens elke controle en bij het zien van elke echo die we hadden, kregen we keer op keer goed nieuws, onze baby maakte het goed in mijn buik!

Ik ben een positieve denker maar heb telkens in mijn achterhoofd gehouden dat er iets fout zou kunnen gaan tijdens beide trimesters om eventueel verdriet en teleurstelling te verminderen. Ik vind het bijna ongeloofwaardig en niet te bevatten dat alles gewoon goed kan gaan.. Nu, op naar het derde trimester! Ik ben wat relaxter geworden en heb de onzekere gedachten een plekje achteraan gegeven in plaats van vooraan in mijn hoofd. Positieve gedachten hebben nu de overhand! Die andere gedachten zijn er nog wel maar ik denk dat dat logisch is. Soort van bezorgdheid. De baby stelt me elke dag gerust door te laten weten dat hij er is. Hij danst, woelt en schopt bijna de hele dag door maar het liefst als ik wil slapen. 

Zoals je misschien al in mijn vorige blog gelezen hebt trouwen mijn vriend en ik aanstaande maandag! Er gaat een hele hoop voor ons veranderen. Ik zie aanstaande maandag steeds meer als een volgend hoofdstuk, een start van een nieuwe fase die voor altijd zal zijn. Ik heb er super veel zin in maar het is ook wel heel spannend. Binnen korte tijd (één jaar) woonde ik op mezelf, kreeg ik een lieve vriend, werd ik zwanger en gaan we trouwen! 

Mijn soon-to-be-husband en ik kijken erg uit naar de komst van onze kleine vent maar eerst nog het derde trimester!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je