{{ message.message }}
{{ button.text }}

Week 27: Buik-slaap CD

Afgelopen week ben ik begonnen met het maken van een buik en slaap cd voor onze Kruimel. Dit was behoorlijk emotioneel.

Afbeelding blog 'Week 27: Buik-slaap CD' Achtergrond blur afbeelding

Dan zit je op de bank, luistert liedjes, (probeert) soms mee te zingen en de kleine knul in de buik begint te trappen. Ik was liedjes aan het uitzoeken voor de buik en slaap cd. Deze had ik anderhalf jaar geleden ook voor Anne gemaakt. Het is een cd met liedjes die ik tegen mijn buik lied afdraaien. Wanneer Anne onrustig was of niet kon slapen draaide ik ook die cd, ze werd er altijd rustig van. Om de zelfde cd te gebruiken zou voor mij te emotioneel zijn. We hebben namelijk ook nummers van die cd gebruikt bij haar begrafenis. Ik heb warme gevoelens aan die cd, maar moet ook altijd huilen. Toen Anne in mijn buik zat, was 1 van de nummers van Elton John met Circle of life. Voor mij het nummer met de betekenis dat het leven door gaat en Anne is vernoemd naar mijn opa. Anne is in de zelfde week als zijn overlijden verwekt. Nu liggen ze naast elkaar begraven. Met de begrafenis hebben we een muziekvideo gemaakt met dat nummer en beelden van Anne`s 8 weken op aarde. Toen Anne 1 zou zijn geworden heb ik het nummer nogmaals gebruikt, niet om alleen haar 8 weken op aarde te laten zien in een video, maar haar 1 jaar in ons leven. 

Deze cd voor Kruimel heeft wel heel veel overlap. De cd van Kruimel en van Anne hebben artiesten die terug komen. Ook hou ik niet van die echte baby liedjes en van de muziek van nu. Ik ben zelf disney gek, en uiteraard komen er disney nummers op. Vroeger als klein meisje kon ik uren naar Laura Pausini luisteren, ook van haar kan er een nummer niet ontbreken. Ook mijn vriend helpt met nummers uitzoeken. Zo zijn we al samen bezig met de opvoeding van onze zoon ook al zit hij nog in de buik. Muziek is voor ons alle twee belangrijk, het helpt met je gevoelens uiten. Mijn ouders luisterde altijd naar classic rock en deze nummers kan ik nog altijd meezingen en heb ik herinneringen aan. Zelf kom ik uit de generatie boybands en de voor mij "echte" pop muziek. Dus als er iets is, grijp ik naar die nummers. 

Ik kan me zo goed herinneren hoe Anne reageerde wanneer we haar cd draaide. Ze werd echt rustig, ze had dan altijd een blik van "hey, dit ken ik". Ik denk dat het werkt als een dekentje met de geur van thuis. Maar daarvoor moet je kindje eerst de geur van thuis leren kennen, dit kan al van af het moment in de buik. Ik weet nog goed toen Anne nog in mijn buik zat dat ze een ochtend extreem rustig was, ik werd er een beetje onrustig van. Ik zetten de cd op en zong mee. En na 5 tot 10 minuten kwamen de eerste bewegingen weer in mijn buik. 

Nu ga ik (zoals ik elke middag met Anne deed) rustig met de cd op de bank, lunchen en (thee)drinken. Tussen door zing ik stukjes mee. Hopelijk lijken broertje en grote zus een beetje op elkaar en heeft het hetzelfde effect. Het is zo wie zo al leuk om via deze manier met je kindje bezig te zijn. Ik heb hele verhalen tegen Kruimel. Soms denk ik "mensen moeten echt geen microfoons in huis hangen, dan denken ze die is gek". Als ik aan het afstoffen ben, de vaatwasser in of uitpak of de was doen alles vertel ik tegen Kruimel. Soms betrek ik ook de katten bij het gesprek. Gelukkig is 1 van onze katten een echte "mauwer" en lijkt het dus een echt gesprek. Mijn vriend praat ook vaak tegen de buik, of maakt er rare geluiden tegen aan. Dan moet hij al zijn zoon een beetje plagen. Ik weet dat hij dit ook deed met Anne, en later toen ze geboren was vond ze het prachtig om op de buik geblazen (klinkt dan als een scheet) te worden. Anne was een echt lachenbekkie met de zelfde humor als haar vader. Hoe Kruimel straks is moeten we nog afwachten. Maar we zijn alvast begonnen met de banden leggen met elkaar. 

XoXo

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je