{{ message.message }}
{{ button.text }}

Week 25 & zwangerschapstag

Yoga, zwangerschapskwaaltjes, waar geniet ik van en veel meer in de zwangerschapstag!

Afbeelding blog 'Week 25 & zwangerschapstag'

Na mijn vorige blog, waarin ik het voornemen had om wat sportiefs te ondernemen, ben ik direct opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Via een zwangerschapsgenootje ben ik erachter gekomen dat via de kraamzorg, waar ik bij ingeschreven sta, meerdere cursussen aangeboden worden. Ik heb besloten om mij in te schrijven voor zwangerschapsyoga omdat het je helpt voor te bereiden op de bevalling en je uiteraard lekker in beweging blijft. Ik begin 6 oktober, wat ik nog lang vind duren want ik heb er nu al zin in! Iets om naar uit te kijken dus.

Mijn lijstje met zwangerschapskwaaltjes breiden zich steeds verder uit. De lastigste twee vind ik 'zwangerschapsdementie' en vermoeidheid. Voor ik zwanger werd was ik een wandelende agenda, onthield elke dag wat en wanneer ik moest doen. Nu, moet ik álles opschrijven in mijn agenda ook al hoef ik maar voor één boodschap naar de supermarkt.
En de energie die je juist extra zou moeten hebben (volgens verhaaltjes, internet, verloskundige etc.) die mis ik af en toe een beetje, ik merk dat ik veel rust nodig heb, vaak neem ik deze niet op tijd waardoor er weer andere kwaaltjes en dingetjes opspelen.

Natuurlijk hebben de genietmomentjes de overhand! Ik voel en zie onze mini zo goed schoppen (ook op dit moment), dat bedoelen ze dus met 'genieten van je zwangerschap', wat ik zo vaak hoorde maar waar ik zelf geen invulling aan kon geven. Ook mijn buik groeit steeds sneller, elke dag zie ik verschil. Ik vind het heerlijk! En die 2,5 kg die ik inmiddels aangekomen ben, ach.. Die vliegen er vast vanaf als ik, na de geboorte van de mini, meteen (lees: wanneer ik zin heb) vier keer in de week ga sporten met een personal trainer waarvan ik alles doe wat hij/zij aangeeft..Dusss.. Dat zit wel goed ;-)

Toen ik van de week op mamaplaats wat blogs aan het lezen was kwam ik de zwangerschapstag tegen bij Seline (selineshanice). Het leek mij leuk om hem in te vullen! Doen jullie het ook?

Hoe ben je erachter gekomen dat je zwanger was en waar was dat?
Het was nog net ochtend, 's middags moest ik gaan werken. Ik lag in bed en ik was al een paar dagen over tijd. Telkens kreeg ik kramp en ik had het gevoel dat ik vandaag toch echt ongesteld ging worden. Mijn vriend en ik stuurde wat berichtjes over en weer over mijn onzekerheid of ik nou wel of niet ongesteld zou worden. Hij zei dat ik voor de zekerheid een test kon halen, dan wist ik zeker dat ik niet zwanger zou zijn. Ik die test halen en uitvoeren. ZWANGER! HUH? Ik kon een aantal seconden geen adem halen en lopen werd ook moeilijk. Eenmaal bijgekomen heb ik mijn vriend gebeld (wat een mooie manier om zoiets te vertellen he?!) en ook hij was in shock. Daarna ben ik gewoon gaan werken, geen idee wat er die dag nog meer is gebeurt!

Hoe voelde je je tijdens de zwangerschap?
Het beruchte eerste trimester stond voor mij in teken van ziek, zwak en misselijk. Vaak heb ik me ziek moeten melden op mijn werk en lag hele dagen in bed, behalve wanneer ik er uit moest om te kotsen. Ik at het liefst niets maar omdat ik wist dat er een wezentje in mij groeide dat voedingsstoffen nodig had at ik.
Het tweede trimester begon ik met 5 kg minder dan voor mijn zwangerschap. We gingen op vakantie naar Ibiza. De week ervoor voelde ik me nog wat zwak maar eenmaal in Ibiza voelde ik mij een stuk beter! Ibiza doet wonderen. Daarna is het alleen maar beter gegaan en dat gaat het nog steeds, ondanks de kwaaltjes. Na elke echo en/of controle kregen we te horen dat de mini het goed deed, dat voelt telkens heerlijk! Ik denk dat ik niet mag klagen over hoe ik mij voel tijdens de zwangerschap, ik hoor dat veel zwangeren om mij heen het een tikkeltje zwaarder hebben. Ik prijs mijzelf gelukkig, dat ik me best prima voel maar vooral omdat ik dit miniwezentje in mij mag dragen!

Hoe oud was je toen je zwanger werd?
22 jaar.

Hoe heb je het je partner verteld?
Telefonisch dus ;-) 

Heb je 12 weken gewacht voordat je het vertelde aan mensen?
Nee. De mensen die dichtbij ons staan hebben we het met 8-10 weken verteld. Sommigen weten nu nog steeds niet dat ik zwanger ben, maar dat zijn mensen die ik heel af en toe zie of spreek.

Wil je meer dan 1 kind?
Op dit moment denken we alleen maar aan onze mini. Voor mijn zwangerschap hebben we het er wel eens over gehad dat een broertje of zusje voor de eerste wel leuk zou zijn. Eerst maar eens dit kindje gezond ter wereld brengen en dan zien we wel verder!

Wat is je grootste foodcraving?
Ik heb niet één product of iets waar ik me heel de zwangerschap al mee vol vreet. Ik eet wel heel graag brood en fruit(smoothies/shakes). Elke week heb ik een andere craving. Maar áls ik ergens zin in heb dan moet en zal ik het eten! 

Wat is het beste van je zwangerschap?
Elke dag weer schopjes, hikjes en draaitjes voelen van de mini. Dat er extra goed voor me gezorgd wordt. En de voorpret, het bezig zijn voor en het fantaseren over!

Wat is het minst leuke aan je zwangerschap?
Snelle vermoeidheid en vergeetachtig zijn.

Wilde je het geslacht weten? Waarom?
Absoluut. Nick en ik zijn beide erg nieuwsgierig. We hebben er geen moment aan getwijfeld of we het wilde weten. Voorop staat natuurlijk de gezondheid van je kleintje, maar we vonden het toch ook erg leuk om te weten wat het zou worden en waarvoor we konden gaan shoppen!

Had je al snel een naam?
Nee, en die staat nog steeds niet vast.

Wil/wilde je borstvoeding geven?
Ik heb ervoor gekozen om borstvoeding te geven, of ik het gaat lukken daar moet ik nog achter komen!

Waar kijk je het meest naar uit?
Een gezonde baby! Ik ben benieuwd hoe onze kleine man er uit gaat zien, op wie zal hij lijken? Ik kijk uit naar alle momenten die we samen mee mogen maken. De eerste maanden ben ik vooral nieuwsgierig hoe snel hij zich zal ontwikkelen en hoe hij zal reageren op alles om zich heen.

Aanstaande vrijdag hebben we weer controle bij de verloskundige. Ik hoop dat alles weer goed is en zal dit jullie laten weten in mijn volgende blog! 

XOXO

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je