{{ message.message }}
{{ button.text }}

Week 1 tot 13

Afbeelding blog 'Week 1 tot 13' Achtergrond blur afbeelding

Zwanger van week 1 tot 13

Mijn zwangerschap deel ik op in 3 delen, je hebt immers ook 3 termijnen. We beginnen met week 1 tot 13.

Week 1 voelde ik me niet lekker, en week 2 ook niet.

Week 3 ging wat beter, en in week 4 kwam ik er dus achter dat ik zwanger was.

Ik had in week 2 gesolliciteerd voor de nachtdienst en in week 4 een gesprek gehad, waarna ik vrij snel bericht kreeg dat ik was aangenomen, begin van m'n 5de week. Omdat ik pas 8 weken later zou beginnen, zou ik dan 13 weken zwanger zijn. En dan meteen zeggen dat ik zwanger ben.. Ik zag het niet zitten.


Ik liep liever de kans dat ik niet zou worden aangenomen omdat ik zwanger was, dan dat het zou lijken alsof ik op een stiekeme manier aan een vast contract zou komen. Dus ik heb toen al, hoe pril het ook was in week 5, verteld dat ik zwanger was. Hierop gebeurde wat ik al had verwacht, dan zochten ze liever een andere kandidaat. Jammer vond ik dat wel, omdat je mensen de kans wil geven, jou een eerlijke kans te geven. Maar als deze mensen niet verder kunnen kijken dan mijn zwangerschap, dan zou ik daar ook niet passen.

Later zag ik via het uitzendbureau dat ze dringend omhoog zaten voor nachtdiensten, en dan ben ik ook wel zo'n trut dat ik daar van kan genieten en lekker ergens anders aan de slag ga, ook al is het een kwartiertje rijden voor mij. Ik reed liever anderhalf uur dan dat ik daar zou werken.

Omdat ik erg misselijk was, besloot ik geen 40-48 urige werkweken te draaien, maar gewoon netjes 24 uur vanaf m'n 10de week. En toen kwam corona om de hoek kijken..

En wat vond ik dat spannend!

Kwetsbaar nieuw leven in mijn buik, werken in de zorg waar je geen 1,5 meter afstand kan houden en met een relatief nieuw wereldprobleem.

Hoe gaat het verlopen, kan ik wel normaal kraamvisite krijgen, kan ik wel lekker m'n dikke buik showen?! Haha, die laatste doe ik altijd al. Maar allemaal onzeker!

Remke mocht niet meer mee met echo's, echo's gingen niet meer door, controles verder minimaal en alles was anders. Maarja, wat is normaal? Ik ken het hele zwanger zijn niet in een tijd waarin alles wel normaal kan verlopen, dus naar mijn idee was dit ook wel prima.

En ik was al 10 weken misselijk, dat hielp ook niet mee. Ik belde de huisarts voor medicatie want ik hield niks binnen, maar ik moest mijn 2de termijn even afwachten.

In week 11 en 12 hebben we de zwangerschap bekend gemaakt zoals jullie al konden lezen, en was het niet meer alleen van ons. En vanaf week 12 mocht ik van mezelf eindelijk gaan dromen! En kopen. Wauw, wat heb ik veel gekocht, en nog steeds. Wist ik veel dat ik alles leuk zou vinden.. 

Hoe het in m'n 2de termijn verliep, dat vertel ik de volgende keer :) 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je