{{ message.message }}
{{ button.text }}

We zouden nooit op een natuurlijke manier zwanger kunnen worden..

Afbeelding blog 'We zouden nooit op een natuurlijke manier zwanger kunnen worden.. ' Achtergrond blur afbeelding

December 2016 het was vrijdag middag en we waren aan ‘t oppassen op mijn neefje Djaith van een paar maanden. De dokter belde dat de uitslag er was van het sperma onderzoek. Of we gelijk konden langs komen..

Toen we daar binnen kwamen zei de dokter dat het niet goed was dat het wel mogelijk is maar niet op de natuurlijke manier. En dat we wel wat hulp moesten krijgen via het ziekenhuis. Maar hij kon natuurlijk geen man doorsturen naar een gynaecoloog en stuurde hij mij door. We moesten wachten op een oproep van het ziekenhuis. Dat duurde helaas even maar na een paar weken hadden we onze eerst afspraak staan, daarin bespraken we de opties en waarmee we als eerst zouden starten. Er werd bij mij naar mijn eierstokken gekeken of er geen cyste op zaten dit was niet het geval en alles zag er goed uit. Ook moest mijn vriend weer een potje inleveren en dat gingen ze weer even checken. Daaruit kwam weer weinig leven. Ik moest aan de gang met ovulatie testen en zodra mijn ovulatie eraan zat te komen moest ik het ziekenhuis bellen. We kregen een apart nummer waardoor we gelijk een assistent van de gynaecoloog aan de telefoon kregen.

Ondertussen had mijn vriend zich laten door verwijzen na een uroloog hij heeft vroeger liesbreuken gehad en zijn balletjes waren niet ingedaald toen hij werd geboren en hij dacht dat dat misschien een reden zou kunnen zijn. Weer moest hij een potje inleveren met als uitslag: ik snap niet dat ze niet zwanger raakt het ziet er allemaal goed uit.

Zondag 14 mei 2017 op moederdag moesten we in de ochtend een potje inleveren en in de middag voor de IUI weer ophalen. De gynaecoloog bracht dit dan in. Ze zei nog laat je het me weten als het gelukt is, toch een mooie dag op moederdag ! Helaas werd ik twee weken later ongesteld. Bij mijn volgende ovulatie was mijn vriend 3 dagen weg voor zijn werk precies op de dagen dat ik mijn ei sprong had, dus deze maand sloegen we over. Ik zag dit echt als gemiste kans en was er behoorlijk verdrietig om. Maand erop weer een ovulatie maar helaas zat het ziekenhuis vol en konden we niet voor een IUI. En toen ik eigenlijk weer ongesteld moest worden.. werd ik dat niet.. ik dacht nog dat zal wel stres zijn. Want natuurlijke manier zou het ons toch niet lukken. Na een week over tijd heb ik toch maar een test gedaan en wat bleek ? ZWANGER! Het was ons toch zelf gelukt ! Maar hoe dan? Maar goed niet veel tijd om daar over na te denken want het was ons immers toch zelf gelukt zonder hulp. Gelijk heb ik maandag ochtend de gynaecoloog gebeld en kon ik een paar uur later langs komen voor een echo, het zag er zover goed uit..

Helaas begon ik op zaterdag 5 augustus 2017 bloed te verliezen. Ik belde mijn moeder en ze zei dat kan innestelingsbloed zijn dit vertelde ook de gynaecoloog. Die dag heb ik alleen maar op de bank gelegen en niet zoveel gedaan. De volgende ochtend liet ik de hond uit toen ik opeens heftige krampen kreeg en iets voelde lopen. Ik ben omgekeerd en na huis gegaan. Eenmaal op de wc wist ik dat dit foute boel was en mocht ik gelijk naar het ziekenhuis komen. Omdat het zondag was en er geen gynaecoloog aanwezig was, ging er eerst iemand anders kijken. Weet even niet meer wat zij van beroep was maar ze kon geen hartje ontdekken ik zag het zelf als op het scherm mijn halve baarmoeder zat al vol bloed. De gynaecoloog arriveerde ondertussen ook en ik moest bloed laten prikken voor mijn hcg waarde die was lager dan het hoorde te zijn. En daarna moesten we bij de gynaecoloog komen en die vertelde dat dit een miskraam was en dat ik vrijdag moest terug komen voor na controle maar dat ik dit kindje ging verliezen..

Liefs Rowena !

Je kan me volgen op instagram; rowen.a__

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je